Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar (Ιρλανδία): Η συμφωνία για το Brexit είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός για όλες τις πλευρές

Varadkar (Ιρλανδία): Η συμφωνία για το Brexit είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός για όλες τις πλευρές
Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας εξέφρασε την ελπίδα του ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί σήμερα στο βρετανικό κοινοβούλιο
Ως έναν «δίκαιο συμβιβασμό» για όλες τις πλευρές χαρακτήρισε τη συμφωνία για το Brexit ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar, ενόψει της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί αργότερα εντός της ημέρας στο βρετανικό κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο κ. Varadkar χαρακτήρισε ως «θετική» την έκβαση της συνάντησης που είχε χθες (11/3) η πρωθυπουργός της Βρετανίας Theresa May με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker, ευελπιστώτνας παράλληλα ότι το κοινοβούλιο θα υπερψηφίσει τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ωστόσο, ο ίδιος διατύπωσε τη θέση ότι «η Ιρλανδία επιμένει ότι το backstop πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μέχρι να αντικατασταθεί από νέες ρυθμίσεις, προκειμένου να αποφευχθεί ένα "σκληρό" σύνορο».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πάντα έλεφε ότι δεν επιθυμούσε το backstop να είναι μόνιμο», επεσήμανε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «οι διαβεβαιώσεις που προσφέρθηκαν χθες βράδυ το υπογραμμίζουν αυτό».
Παράλληλα, ο Leo Varadkar ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι επίσης αποφασισμένη να διερευνήσει εγκαίρως εναλλακτικές λύσεις», διευκρινίζοντας ότι τα περαιτέρω κείμενα της συμφωνίας «θα πρέπει να εξαλείψουν τους φόβους».
«Η συμφωνία αποχώρησης αποτελεί έναν δίκαιο συμβιβασμό για όλες τις πλευρές», καταλήγει ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης