Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το παιχνίδι ξανά στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Το παιχνίδι ξανά στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Το καλό διεθνές κλίμα δίνει μία νότα αισιοδοξίας στη σημερινή συνεδρίαση. Από την άλλη ο πονοκέφαλος έχει να κάνει με το ΔΝΤ αλλά και το γεγονός ότι το Eurogroup δεν ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης.

Από αποτελέσματα, περιμένουμε μετά το κλείσιμο το εξάμηνο της Jumbo το οποίο θα είναι καλό και ίσως κάνει πάλι τη θετική έκπληξη η διοίκηση. Η μετοχή είναι φθηνή και είναι από τις top μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Πάντως, οι αναλυτές περιμένουν μεταβλητότητα σήμερα και μένει να δούμε πως θα κινηθούν οι τράπεζες και κάποιες μετοχές που στήριξαν την πρόσφατη διόρθωση της αγοράς από τις 715 μονάδες.

ALPHA BANK: Έχει ξεκινήσει με αρκετή όρεξη, άλλωστε υποχώρησε σημαντικά την περασμένη Παρασκευή χωρίς να έχει γράψει τις υπεραξίες που είχαν οι άλλες συστημικές.

Περισσότερα από 120 χιλ. τεμάχια έχουν γίνει στα πρώτα λεπτά και η μετοχή έχει άνοδο λίγο πάνω από 1%.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Κινητικότητα και εδώ με όγκο κοντά στις 300 χιλ. τεμάχια και τους αγοραστές να δίνουν μάχη με τους πωλητές. Μικρές απώλειες στο άνοιγμα, οι οποίες απορροφήθηκαν με ευκολία και η μετοχή κινείται υψηλότερα.

EUROBANK: Καλή εικόνα και εδώ με άνοδο άνω του 1% και χαμηλό όγκο σε σύγκριση με τις παραπάνω δύο.

COCA COLA: Στο άνοιγμα ενισχύεται 1% με όγκο 1,6 χιλ. τεμάχια και την αποτίμηση στα 11,3 δισ. ευρώ. Όποτε χρειάζεται, είπαμε βάζει πλάτη.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κάποιες εξελίξεις στο καζίνο πιέζουν τη μετοχή, αλλά τα προβλήματα εκεί είναι γνωστά εδώ και μήνες. Το στοίχημα εδώ είναι να προχωρήσει η πώληση. Όλα τα άλλα θα τα βρει ο αγοραστής και προφανώς τα γνωρίζει.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έδωσε κάποιες εξηγήσεις η διοίκηση αναφορικά με την υποβάθμισή της από οίκους αξιολόγησης και μέσα σε διάφορα που σημειώνει κάνει λόγο και για πώληση μη βασικών περιουσιακών στοιχείων και αύξηση ρευστότητας.

Δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες , όπως για παράδειγμα αν εξετάζει το ενδεχόμενο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ή τι πρόκειται να πουλήσει.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Μετά από έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η μετοχή έχασε όλη την άνοδο από την αρχή του έτους και έχει πλέον οριακές απώλειες. Σήμερα ξεκίνησε με χαμηλό όγκο και μικρή άνοδο.

ΔΕΗ: Ξεκινάει πάλι η διαδικασία πώλησης των μονάδων και το ζητούμενο είναι αυτή τη φορά να υπάρξει αγοραστής. Καλή η συμπεριφορά της μετοχής εδώ και καιρό. Σήμερα με μικρή άνοδο.

ΤΙΤΑΝ: Από τις μετοχές που δεν έχουν ακολουθήσει την άνοδο του ΧΑ στο νέο έτος. Παραμένει στα 19,40 ευρώ και καταγράφει οριακές απώλειες. Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς θα μπορούσε λόγω θεμελιωδών μεγεθών να δει υψηλότερα επίπεδα.

JUMBO: Σήμερα τα αποτελέσματα εξαμήνου με τους αναλυτές να περιμένουν κέρδη έως και 100 εκατ. ευρώ. Με εκτιμώμενο P/Ε 12 η μετοχή και προφανώς είναι φθηνή.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Πακέτο για το 1% του μετοχικού κεφαλαίου στα 6,34 ευρώ με την τιμή της μετοχής να είναι στα 7,10 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης