Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση

Σπυράκη: Η απόφαση του Eurogroup επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση
Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια είπε η κα.Σπυράκη
Την θέση ότι η απόφαση του Eurogroup για τη μη εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι ακόμα υπό αυστηρή επιτήρηση διατύπωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, η οποία αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στις ΗΠΑ.
Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κα. Σπυράκη τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέφερε και στις επαφές του αλλά και στις δημόσιες τοποθετήσεις του ότι η Ελλάδα στα επόμενα δύο-τρία χρόνια θα είναι ένα ασφαλής και ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, υποστηρίζοντας πως η δέσμευση για μείωση των φόρων δεν αφορά μόνο όσους θέλουν να κάνουν μεγάλες άμεσες ξένες επενδύσεις αλλά και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες είτε απασχολούν έναν εργαζόμενο είτε δεκάδες.
«Μπορούμε να πετύχουμε πραγματική ανάπτυξη με υψηλούς ρυθμούς, μεγαλύτερους από το 2% που έχουμε τώρα» είπε η κ.Σπυράκη, η οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση.
«Η κυβέρνηση δεν προχωρά σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, για περισσότερα από τρία χρόνια και άφησε να κακοφορμίσει το πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια.
Επιδόθηκε σε κρεσέντο παροχών και διορισμών για ψηφοθηρικούς λόγους και αντί να λύνει προβλήματα, ασχολείται με ρουσφέτια» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ, η οποία κληθείσα να τοποθετηθεί επί της φημολογούμενης πρόθεσης της κυβέρνησης να καταργηθεί το ασυμβίβαστο μεταξύ ευρωβουλευτή και υποψήφιου βουλευτή, ανέφερε ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, ωστόσο είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση, θα ακούσουμε την πρόταση και μετά θα τοποθετηθούμε».
Σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην πάρει 180 ψήφους στη δεύτερη ψηφοφορία στην Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος το άρθρο 32 για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κα.Σπυράκη είπε ότι «ελπίζουμε ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν θα αναιρέσουν τον εαυτό τους» ενώ αναφέρθηκε στο πόρισμα της δικαιοσύνης για την τραγωδία στο Μάτι και ρώτησε την κυβέρνηση ποιες ενέργειες έχει κάνει για να μην επαναληφθεί παρόμοια τραγωδία.
Η κα.Σπυράκη είπε ότι το 112 που είναι ο αριθμός για τις επείγουσες κλήσεις δεν λειτουργεί, ενώ υποστήριξε ότι από τα 3.200 κτίρια που είχαν κριθεί κατεδαφιστέα μόλις τα 30 έχουν κατεδαφιστεί.
«Το πόρισμα δεν απέδειξε μόνο ότι έχουμε ένα διαλυμένο κράτος αλλά και συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών» υποστήριξε η κα.Σπυράκη, σημειώνοντας ότι το πόρισμα της δικαιοσύνης αποδίδει ευθύνες στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου που στηρίζει η κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης