Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Παρά πολύ καλό το κλίμα στη συνάντηση με τον Zaev – Προσηλωμένοι στην φιλία

Θεοχαρόπουλος: Παρά πολύ καλό το κλίμα στη συνάντηση με τον Zaev – Προσηλωμένοι στην φιλία
Εφιστήσαμε την προσοχή μας στην πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Β. Μακεδονίας, Zoran Zaev νωρίτερα σήμερα το πρωί στα Σκόπια αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για μια συνάντηση που έγινε σε πάρα πολύ καλό κλίμα.
«Ήταν μια συνάντηση σε συντροφικό κλίμα, θα έλεγα, με τη λογική ότι με τον Zoran Zaev είμαστε σε κοινή "οικογένεια", των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.
Τονίσαμε ότι είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη φιλία μεταξύ των χωρών, στον διάλογο και την ειρηνική επίλυση των διαφορών, μακριά από κάθε εθνικισμό.
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δίνει προοπτικές στην ειρηνική συνύπαρξη, την οικονομική συνεργασία αλλά και τη συνεργασία σε κοινωνικό επίπεδο των δύο χωρών» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm ο κ.Θεοχαρόπουλος.
«Εφιστήσαμε την προσοχή στην πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών για να προλαβαίνουμε και να επιλύουμε αβλεψίες, αστοχίες ή αδράνειες, που πιθανώς παραβιάζουν "το γράμμα και το πνεύμα" της συμφωνίας, όπως συνέβη στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου και αμέσως διορθώθηκε.
Ήταν μια καθόλα χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση γιατί έτσι "σπάει" ο φόβος, ο εθνικισμός, η περιχαράκωση και ο συντηρητισμός που μας κρατούν καθηλωμένους σε ένα άγονο παρελθόν. Ένα ανοιχτό μέλλον είναι μπροστά μας, αρκεί να έχουμε την πολιτική βούληση και την τόλμη να το σχεδιάσουμε» ανέφερε ο κ.Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι ο Zaev τον συνεχάρη «για την «τολμηρή στάση» στο θέμα της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών».
«Θεωρώ ότι βλέπει προς το μέλλον ο κ. Zaev.
Έχει μια προοδευτική αντίληψη για την επίλυση των ζητημάτων, ανοιχτός, μακριά από λογικές περιχαράκωσης» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης