Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ron Paul Institute: Επίθεση στα ατομικά δικαιώματα η νέα νομοθεσία για κατοχή πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ

tags :
Ron Paul Institute: Επίθεση στα ατομικά δικαιώματα η νέα νομοθεσία για κατοχή πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ
Ron Paul Institute: Επίθεση στα ατομικά δικαιώματα η νέα νομοθεσία για κατοχή πυροβόλων όπλων στις ΗΠΑ
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψήφισε πρόσφατα νόμο, βάση του οποίου θα επεκταθεί το εθνικό σύστημα ελέγχου του ιστορικού ώστε να απαιτείται σχεδόν όλοι όσοι πωλούν πυροβόλα όπλα, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών συλλεκτών που συμπληρώνουν τα εισοδήματά τους με την πώληση πυροβόλων όπλων σε εκθέσεις πυροβόλων όπλων.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τμήμα που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός εθνικού μητρώου πυροβόλων όπλων.
Ωστόσο, το εκτεταμένο σύστημα ελέγχου υποβάθρου θα απαιτήσει από την κυβέρνηση να καταρτίσει καταλόγους εκείνων που αγοράζουν και πωλούν πυροβόλα όπλα.
Με άλλα λόγια, δημιουργεί ένα de facto εθνικό μητρώο όπλων αναφέρει σε ανάλυσή του το ινστιτούτο The Ron Paul Institute for Peace & Prosperity.
Παρόμοια με την εμπειρία με άλλους τύπους απαγόρευσης, καθιστώντας πιο δύσκολη τη νόμιμη αγορά όπλου, θα ενισχυθεί η μαύρη αγορά πυροβόλων όπλων.
Οι εγκληματίες, οι τρομοκράτες και ακόμη και οι διαταραγμένοι σκοπευτές δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να αποκτήσουν πυροβόλα όπλα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων μαζικών πυροβολισμών λαμβάνει χώρα σε «ζώνες χωρίς όπλο», όπου οι σκοπευτές γνωρίζουν ότι οι στόχοι τους θα είναι άοπλοι.
Αυτό δείχνει ότι κάθε νόμος που δυσκολεύει τους Αμερικανούς να κατέχουν και να μεταφέρουν πυροβόλα όπλα τους κάνει λιγότερο ασφαλείς.
Εάν το Κογκρέσο ήθελε πραγματικά να μειώσει τη συχνότητα εμφάνισης βίας από όπλα, θα άρει το νόμο για τα ελεύθερα σχολεία.
Αυτός ο νόμος αφήνει στα παιδιά εύκολη λεία για τους μαζικούς σκοπευτές με την εντολή ότι τα δημόσια σχολεία να είναι «ζώνες χωρίς όπλο».
Ένα εθνικό σύστημα καταγραφής όπλων θα μπορούσε να είναι ένα βήμα προς την εθνική δήμευση πυροβόλων όπλων.
Εντούτοις, οι γραφειοκράτες κατά των κακοποιών δεν πρέπει να προχωρήσουν τόσο πολύ να χρησιμοποιήσουν το εκτεταμένο σύστημα ελέγχου ιστορικού για την κατάχρηση των δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όπλων.
Οι ιδιοκτήτες πυροβόλων όπλων θα μπορούσαν να βρεθούν υπό επιτήρηση και ακόμη και παρενόχληση, όπως η πιο εντατική εξέταση από τη διοίκηση ασφάλειας μεταφορών, επειδή κατέχουν «πάρα πολλά» πυροβόλα όπλα.
Ο έλεγχος του Λευκού Οίκου και της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους δεν σημαίνει ότι τα δικαιώματα των Αμερικανών όσον αφορά την κατοχή πυροβόλων όπλων είναι ασφαλή.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μακρά ιστορία στη στήριξη του ελέγχου των όπλων.
Μετά το μακελειό το 1999 στο Columbine, πολλοί Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένων  συνεργάστηκαν με τον τότε Πρόεδρο Bill Clinton για τον έλεγχο των όπλων.
 Κάποιοι υποτιθέμενοι Ρεπουμπλικάνοι προσπάθησαν επίσης να περάσουν τη νομοθεσία περί ελέγχου των όπλων «συμβιβασμού» μετά την πυροβολισμό του Sandy Hook
Ο νεοσυντηρητικός γερουσιαστής Marco Rubio εισήγαγε νομοθεσία που χρησιμοποιεί φορολογικά έσοδα για να δωροδοκήσει Πολιτείες να υιοθετήσουν νόμους της «κόκκινης σημαίας».
Οι νόμοι της κόκκινης σημαίας επιτρέπουν στην κυβέρνηση να παραβιάζει τα δικαιώματα ενός ατόμου που απορρέουν από τη  δεύτερης τροποποίησης του Συντάγματος, με βάση μόνο μια αναφορά που το άτομο μπορεί να γίνει βίαιο.
Οι νόμοι της κόκκινης σημαίας επιτρέπουν στο κράτος να κατάσχει τα όπλα ενός ατόμου χωρίς την κατάλληλη διαδικασία απλώς και μόνο επειδή ένας αποξενωμένος σύζυγος, θυμωμένος γείτονας ή δυσαρεστημένος συνεργάτης λέει στην αστυνομία ότι το άτομο τον απείλησε ή άλλως τον έκανε να αισθάνεται ανασφαλής.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης επιβεβαίωσης, ο νέος γενικός εισαγγελέας William Barr εξέφρασε την υποστήριξή του για τους νόμους της κόκκινης σημαίας.
Δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι οι αριστερές εξουσιαστές, όπως ο Feinstein, δουλεύουν με εξουσιαστές της δεξιάς, όπως ο Barr και ο Rubio, σε μια «συμβιβαστική» νομοθεσία που περιέχει τόσο ένα εθνικό νόμο για την κόκκινη σημαία όσο και εκτεταμένους ελέγχους ιστορικού.
Τα χρόνια μου στο Κογκρέσο με διδάσκουν ότι λίγοι πολιτικοί μπορούν να υπολογίζονται για να προστατεύσουν τις ελευθερίες μας.
Οι περισσότεροι πολιτικοί πρέπει να πιεστούν για να υποστηρίξουν την ελευθερία τους με ενημερωμένους και εμπλεκόμενους πολίτες υπέρ της ελευθερίας.
 Γι 'αυτό οι ίδιοι που καταλαβαίνουν τα οφέλη της ελευθερίας πρέπει να παραμείνουν σε επαγρύπνηση ενάντια σε κάθε απόπειρα διάβρωσης του σεβασμού των δικαιωμάτων μας, ιδιαίτερα του δικαιώματος υπεράσπισης το ιδιωτικό έγκλημα και η δημόσια τυραννία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης