Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρωτοφανές – Μετά την «αποτυχία» της ΤτΕ να καθαιρέσει τον Ρουμελιώτη «χρησιμοποιεί 5 μέλη του ΔΣ» για να κάνουν την βρώμικη δουλειά

tags :
Πρωτοφανές – Μετά την «αποτυχία» της ΤτΕ να καθαιρέσει τον Ρουμελιώτη «χρησιμοποιεί 5 μέλη του ΔΣ» για να κάνουν την βρώμικη δουλειά
Το bankingnews έχει πάρει μια θέση γιατί εδώ συντελείται μια εξόφθαλμη αδικία την οποία έχει ενορχηστρώσει το χαλκείο της ΤτΕ, ο Ρουμελιώτης αποκαλύπτει και τον απομακρύνουν από την Attica bank και όσοι έκαναν παραβάσεις, παρατυπίες ή λάθη παραμένουν.
Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις χρησιμοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος για να καθαιρέσει τον Πρόεδρο της Attica bank με ορόσημο το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας στις 14 Μαρτίου 2019.
Η ΤτΕ όπως αποδεικνύεται από την αλληλογραφία και εξώδικα μεταξύ του προέδρου της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη και του Διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Σπύρου Παντελιά επιχείρησε να κατασκευάσει και χαλκεύσει στοιχεία ώστε να συκοφαντήσει τον Πρόεδρο της Attica bank.
Π.χ. αρχικώς επικαλέστηκε μαρτυρικές καταθέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank οι οποίοι δήθεν εμφανίστηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και κατήγγειλαν τον Ρουμελιώτη ότι ενεργεί ως εκτελεστικό μέλος.
Όταν μέσω εισαγγελέα ζητήθηκαν να παραδοθούν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το κατηγορητήριο κατά του Ρουμελιώτη η ΤτΕ έστειλε…ως αποδεικτικά στοιχεία αυτά που ο Ρουμελιώτης είχε αποστείλει στην ΤτΕ τέλη Νοεμβρίου 2018.
Προφανώς και η όλη διαδικασία είναι εμπαιγμός.
Η ΕΠΑΘ της ΤτΕ το αρμόδιο όργανο που επιβάλλει κυρώσεις επειδή επί της ουσίας δεν μπορεί να κατηγορήσει για κάτι τον Ρουμελιώτη και στην προσπάθεια της η ΤτΕ να ξεμπερδεύει άπαξ και ως κεντρική τράπεζα δεν έχει πολλές επιλογές… χρησιμοποιεί μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank.
Έτσι λοιπόν παίρνοντας οδηγίες από την ΤτΕ συγκεκριμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που όλως τυχαίως διατηρούν επαφές με τον Παντελιά και συγκαλούν – όπως έχουμε αναφέρει από την προηγούμενη εβδομάδα – έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην Attica bank στις 14 Μαρτίου 2019.
Το αντικείμενο του διοικητικού συμβουλίου ένα θέμα θα ζητήσουν από τον Ρουμελιώτη να υποβάλλει την παραίτηση του από Πρόεδρος με πρόσχημα ότι η κόντρα του με την ΤτΕ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τράπεζας.
Η χρηματοδότηση Καλογρίτσα με 119 εκατ και μόλις 3,5 εκατ εξασφαλίσεις εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της Attica bank...που ήταν τότε το ανύπαρκτο διοικητικό συμβούλιο; 
Πως αποδεικνύεται όμως ότι όλο αυτό το σχέδιο το έχει ενορχηστρώσει και μεθοδεύσει η Τράπεζα της Ελλάδος;
Η ΤτΕ κατηγορεί τον Ρουμελιώτη ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός ενώ οι αρμοδιότητες του Προέδρου είναι μη εκτελεστικές και κατηγορεί τον Ρουμελιώτη ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με το διοικητικό συμβούλιο και δεν είναι πλέον αξιόπιστος.
1)Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank θα έπρεπε να ζητήσουν από τον Πρόεδρο πριν ενεργοποιήσουν το αίτημα για έκτακτη σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου να τον ενημερώσουν.
Ότι δεν το έπραξαν αποδεικνύει ότι έχουν «δασκαλευτεί» από την Τράπεζα της Ελλάδος
Το διοικητικό συμβούλιο θα εμφανίζεται ότι καθαιρεί τον Πρόεδρο και όχι η ΤτΕ οπότε θα αποφύγουν και τις νομικές ευθύνες των μεθοδεύσεων τους.
Ταυτόχρονα θα περάσουν το μήνυμα ότι η απόδειξη του χάσματος στο εσωτερικό της τράπεζας ήταν ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον Πρόεδρο.
Τόσα χρόνια πως συνεργάζονταν και ξαφνικά εν μια νυκτί έπαψαν να συνεργάζονται;
2)Κατηγορούν τον Ρουμελιώτη ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός με το πρόσχημα της άμεσης εμπλοκής του στην δεύτερη τιτλοποίηση το Artemis 2 – Μετεξέλιξη - των 700 εκατ ευρώ NPEs.
Η πραγματικότητα είναι και αυτή την γνωρίζει η ΤτΕ και η εκτελεστική διοίκηση της Attica bank ότι ο Ρουμελιώτης ανέλαβε ένα ρόλο επειδή ήταν ο μόνος που γνώριζε αγγλικά.
Το βασικό ερώτημα είναι η ΤτΕ γνώριζε όλες τις κινήσεις του Ρουμελιώτη καθώς ο ίδιος τις κοινοποιούσε.
Γιατί επί 7 μήνες ο Ρουμελιώτης ήταν αποδεκτός να ολοκληρώσει το deal και ξαφνικά μετά την ολοκλήρωση του…κατηγορείται ότι κακώς ασχολήθηκε;
Επί 7 μήνες που ήταν η ΤτΕ;
Που ήταν;
Συνομιλούσε με τον Ρουμελιώτη και του έδινε οδηγίες για το πως θα το ολοκληρώσει.
3)Η ΤτΕ ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank που έχουν καταγγείλει τον Ρουμελιώτη.
Οι μάρτυρες αυτοί έγιναν ξαφνικά άφαντοι γιατί οι μόνοι που πήγαν στην ΤτΕ στο τέλος του 2018 ήταν ο Πανταλάκης ο CEO και ο Τσάδαρης ο αναπληρωτής CEO της Attica bank.
Παραδόξως ο Πανταλάκης είχε παρεξηγηθεί με τον Ρουμελιώτη που κατέληξε στον γνωστό ξυλοδαρμό και ο Τσάδαρης είναι επικεφαλής στην ομάδα των 13 στελεχών του πορίσματος για τις μεγάλες παρατυπίες στον δανεισμό Καλογρίτσα.
Υπενθυμίζεται ότι χορηγήθηκαν στον επιχειρηματία Καλογρίτσα 119 εκατ με μόλις 3,5 εκατ εξασφαλίσεις, ήταν 25 εκατ και επαναξιολογήθηκαν σε 3,5 εκατ.
Ο Ρουμελιώτης για την ιστορία είχε ζητήσει από τον επιθεωρητή της Attica bank να συντάξει πόρισμα για το πώς χορηγήθηκαν τα δάνεια στον επιχειρηματία Καλογρίτσα.
Το bankingnews έχει πάρει μια θέση γιατί εδώ συντελείται μια εξόφθαλμη αδικία την οποία έχει ενορχηστρώσει το χαλκείο της ΤτΕ, ο Ρουμελιώτης αποκαλύπτει και τον απομακρύνουν από την Attica bank και όσοι έκαναν παραβάσεις, παρατυπίες ή λάθη παραμένουν.
To bankingnews έχει επιμείνει στην υπόθεση Ρουμελιώτη γιατί έχει ενορχηστρωθεί σχέδιο συκοφάντησης του προέδρου της Attica bank από την ΤτΕ και από ορισμένους στην τράπεζα... μόνο και μόνο γιατί θέλουν να τον καθαρίσουν.
Η κυβέρνηση επειδή δεν έχει κλείσει ο νόμος Κατσέλη σφυρίζει αδιάφορα….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης