Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διαθέτει δυνάμεις για περαιτέρω άνοδο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διαθέτει δυνάμεις για περαιτέρω άνοδο
ΑΓΟΡΑ: Πρεμιέρα για το ομολογιακό της Aegean σήμερα και η συγκεκριμένη αγορά αποκτά περισσότερη δυναμική, εξέλιξη που είναι θετική συνολικά για την ΕΧΑΕ.

Οι αναλυτές βλέπουν συσσώρευση σήμερα, αλλά υπάρχουν κινησούλες που δείχνουν ότι ίσως να έχουμε και σήμερα μία ενδιαφέρουσα συνεδρίαση.

Στα πρώτα λεπτά ο τζίρος είναι χαμηλός στα βαριά χαρτιά με τις μετοχές των ΔΕΗ, Eurobank και ΟΠΑΠ να έχουν καλά πονταρίσματα. Φαίνεται πως οι επενδυτές δεν ανησυχούν για τις διεθνείς εξελίξεις.

Αρκετά ανησύχησαν όλα αυτά τα χρόνια, όταν κατέγραφαν οι ξένες αγορές το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και εμείς βυθιζόμασταν στην αδιαφορία και την παρακμή, φτάνοντας να βλέπουμε δείκτη με 450 μονάδες.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Οι ανάσες βέβαια δεν είναι κακές προκειμένου να φύγουν και οι γρήγοροι, να χωνευτούν τα νέα επίπεδα και να μπουν οι βάσεις για υψηλότερα.

Σταδιακά το δικό μας το βλέμμα θα είναι στραμμένο στα αποτελέσματα. Χθες δημοσίευσε η Jumbo και είναι εντυπωσιακά. Περιμένουμε και πάλι τις καλές να ξεχωρίσουν και να τραβήξουν επενδυτές.

JUMBO: Εξαιρετική κερδοφορία, γεμάτο ταμείο ακόμα και αν αφαιρεθεί το αχρείαστο ομόλογο ή ακόμα και όλες οι υποχρεώσεις που υπάρχουν. Με εκτιμώμενο p/e 12 η εταιρεία είναι από τις καλύτερες της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Τα αποτελέσματα ήταν όπως τα περίμεναν οι αναλυτές με το προσωρινό μέρισμα να είναι 0,19 ευρώ ανά μετοχή. Η μετοχή υποχωρεί 0,81% αφού χθες φαίνεται πως κάποιοι έσπευσαν να προεξοφλήσουν το καλά αποτελέσματα.

ΟΛΠ: Με χαμηλό όγκο ενισχύεται 2,20% και βρίσκεται στα 16,70 ευρώ. Η αποτίμηση στα 417 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα και ο όγκος είναι στις 25 χιλ. τεμάχια. Ενισχύεται 1,70% η μετοχή και βρίσκεται στα 1,5560 ευρώ.

COCA COLA: Ακούραστη η μετοχή με την αποτίμηση πλέον στα 11,5 δισ. ευρώ. Για τη στήλη η μετοχή έχει απαιτητική αποτίμηση οπότε προχωράμε παρακάτω.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μικρή άνοδο για Eurobank και Εθνική, οριακή άνοδο καταγράφει η Alpha Bank και μικρές απώλειες έχει η Πειραιώς. Τα short παραμένουν και αυξάνονται. Πάντως δεν έχουν την άνεση που είχαν πριν μερικές εβδομάδες. Έχουν ζορίσει τα πράγματα μετά τη ρελάνς των αγοραστών.

ΜΙΚΡΑ: Από τις περιφερειακές μετοχές αγορές έχουν Κέκροψ και Ιντρακόμ Κατασκευές και καταγράφουν άνοδο άνω του 2% με καλό όγκο συναλλαγών. Ανοδικά κινείται ξανά και η Αλουμύλ.

MIG: Η εταιρεία μετά το δημοσίευμα του Bankingnews αναφέρει πως εξετάζει διάφορες εναλλακτικές για την αναδιάρθρωση ή και μείωση των υποχρεώσεών της μέσω πώλησης συμμετοχών.

Ο λόγος γίνεται για την Attica Group αν και δεν είναι σημερινό θέμα. Υπάρχει εδώ και καιρό και έχει βάση, αφού η MIG έχει μεγάλο δανεισμό και δεν μπορεί να δημιουργήσει υπεραξία για τους μετόχους. Χρειάζεται αλλαγή μείγματος.

Δεν υπάρχουν πολλές λύσεις. Ή θα πρέπει να τυπωθούν μετοχές μέσω μείωσης τραπεζικών υποχρεώσεων ώστε να ενισχυθεί και η καθαρή θέση και να μειωθούν οι τόκοι ή να πουληθούν και άλλες συμμετοχές. Βέβαια το ερώτημα είναι με τι θα μείνει η εταιρεία αν πουλήσει τις περισσότερες συμμετοχές της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης