Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Σκωτία): Η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit ανοίγει το δρόμο για έναν νέο δημοψήφισμα

Sturgeon (Σκωτία): Η απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit ανοίγει το δρόμο για έναν νέο δημοψήφισμα
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας τόνισε ότι θα στηρίξει τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit
Στο γεγονός ότι η Σκωτία θα στηρίξει τη διεξαγωγή ενός νέου δημοψηφίσματος για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (13/3) η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, δεδομένου ότι θα συμπεριληφθεί η επιλογή παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα, η κα Sturgeon δήλωσε ότι «η Σκωτία θα στηρίξει ένα νέο δημοψήφισμα για το Brexit, εφόσον έχει στο ψηφοδέλτιο την επιλογή να παραμείνουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Παράλληλα, η ίδια πρόσθεσε ότι η απόρριψη της συμφωνίας της πρωθυπουργού Theresa May, καθώς και το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας για το Brexit, «ανοίγουν το δρόμο για το δημοψήφισμα».
Η Nicola Sturgeon εξέφρασε επίσης τη δυσαρέκσειά της για την εκπροσώπηση της Σκωτίας στις διαπραγματεύσεις, επιχειρηματολογώντας για μία ακόμη φορά υπέρ της ανεξαρτησίας της από τη Βρετανία.
«Η ανάγκες και η φωνή της Σκωτίας έχουν αγνοηθεί από τη βρετανική κυβέρνηση καθ' όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για το Brexit, και σήμερα ορισμένοι βουλευτές από το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας έχουν περισσότερη εξουσία γύρω από το μέλλον της Σκωτίας σε σχέση με το δικό μας εθνικό κοινοβούλιο», ανέφερε η κα Sturgeon, διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «αυτό καταδεικνύει πιο ξεκάθαρα από ποτέ ότι η υπόθεση ανερξαρτησίας της Σκωτίας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερη».
«Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε όρθιοι για τη Σκωτία και να αντικατοπτρίζουμε η συντριπτική ψήφο του έθνους για να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η πρωθυπουργός της Σκωτίας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης