Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +1,4% η βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδο της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη θα διαμορφωθεί στο +1%
Ανάκαμψη σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (13/3) στοιχεία της Ευρωζώνης, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,4%, έναντι πτώσης -0,9% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,1% έναντι ετήσιας πτώσης -4,2% τον Δεκέμβριο του 2018 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -2,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που σε ετήσια βάση σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -0,4%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος στην Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέα της ενέργειας, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +2,4%, την ίδια στιγμή που η παραγωγή στον κλάδο μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσε άνοδο της τάξεως του +2%.
Η παραγωγή στον τομέα διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκε κατά +1,1%, ενώ οι τομείς των κεφαλαιουχικών αγαθών και των ενδιάμεσων αγαθών σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +0,9% και +0,2% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στην Ιρλανδία (+15,1%) και την Κροατίας (+9,6%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στη Λετονία (-3,6%) και τη Δανία (-8,6%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης