Συγχαρητήρια Κούγια για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα - Έκκληση στα κόμματα να αποφύγουν τις σκοπιμότητες

Συγχαρητήρια Κούγια για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα - Έκκληση στα κόμματα να αποφύγουν τις σκοπιμότητες
Στηρίζει τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα ο Κούγιας
Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τις «τολμηρές» αλλαγές στον ποινικό κώδικα δίνει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ενώ απευθύνει έκκληση στα κόμματα να στηρίξουν τις αλλαγές και να αποφύγουν τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Ειδικότερα, ο γνωστός ποινικολόγος, με αφορμή τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, έκανε την εξής δήλωση:
Ως δικηγόρος που από το έτος 1974 ασκώ το δικηγορικό λειτούργημα, είτε ως εργαζόμενος σε άλλα δικηγορικά γραφεία, κορυφαία της εποχής, είτε ως ανεξάρτητος δικηγόρος, με κύριο αντικείμενο ασκήσεως του δικηγόρου το έγκλημα και τους τρόπους προλήψεως, ποινικής μεταχειρίσεως των δραστών και προστασίας μέσω της ορθής λειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων της κοινωνικής ειρήνης, θέλω, μετά την θέση προς διαβούλευση των τροποποιήσεων του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, να κάνω την εξής δήλωση:
1. Συγχαρητήρια στον μαθητή μου, Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου για την τόλμη του.
2. Συγχαρητήρια στον δάσκαλό μου και δάσκαλο όλων των Ελλήνων ποινικολόγων, Χριστόφορο Αργυρόπουλο.
3. Συγχαρητήρια στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κομοτηνής, κ. Δαλακούρα, και σε όλα τα μέλη της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής.
Μετά από 70 χρόνια, επιτέλους, μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή λύνει προβλήματα, τα οποία έπρεπε να έχουν λυθεί, είτε μέσω των αποφάσεων του Αρείου Πάγου, είτε μέσω νομοθετημάτων, και τα οποία για εμάς τους βοηθούς των Δικαστών και των Εισαγγελέων ήταν τροχοπέδη στην ορθή απονομή της ποινικής δικαιοσύνης και στην εφαρμογή των αρχών της ειδικής προλήψεως του εγκλήματος και της αρχής αναλογικότητας εγκλήματος και ποινής.
Κάνω έκκληση σε όλα τα κόμματα και σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να αντιμετωπίσουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία ταυτίσεως του ελληνικού νομικού πολιτισμού με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS