Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σπυράκη: Καταψήφισα τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας

Σπυράκη: Καταψήφισα τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας
Καταψήφισε η Μαρία Σπυράκη την έκθεση που ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε.
Καταψήφισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, την έκθεση που ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε., τονίζοντας, ωστόσο, ότι συμφωνεί απολύτως με τις σκληρές συστάσεις προς την Τουρκία.
«Καταψήφισα την έκθεση που ζητά τη διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε. παρά το γεγονός ότι συμφωνώ απολύτως με τις σκληρές συστάσεις που κάνουμε ως Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την Τουρκία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κ. Σπυράκη.
«Ωστόσο το συμφέρον της Ελλάδος είναι να διατηρήσει έναν ισχυρό μοχλό πίεσης στην Άγκυρα μέσω των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
Μια σχέση ΕΕ - Τουρκίας α λα καρτ μπορεί να ωφελεί ευρωπαϊκές χώρες που έχουν οικονομικά κυρίως συμφέροντα με την Τουρκία, φαίνεται πως ωφελεί την ίδια την Τουρκία διότι η εισροή χρηματοδότησης από την Ε.Ε. συνεχίζεται, αλλά αφαιρεί από την Ελλάδα ένα ισχυρό όπλο», συνεχίζει η κ. Σπυράκη.
«Εφόσον τελικά κριθεί ότι χρειάζεται να πάμε σε μια άλλου είδους σχέση ΕΕ-Τουρκίας, αυτή θα πρέπει να διέπεται από όρους και προϋποθέσεις αντίστοιχους με εκείνους των ενταξιακών διαπραγματεύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.
Πάντως, με σημερινό του ψήφισμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρότεινε την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης