Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η απόφαση ΕΦΚΑ να παραιτήσει Πανταλάκη και Ρουμελιώτη αποτελούν ήττα της ΤτΕ, παιδαριώδεις οι χειρισμοί Παντελιά – Νέος CEO της Attica bank ο Τσακιράκης

Η απόφαση ΕΦΚΑ να παραιτήσει Πανταλάκη και Ρουμελιώτη αποτελούν ήττα της ΤτΕ, παιδαριώδεις οι χειρισμοί Παντελιά – Νέος CEO της Attica bank ο Τσακιράκης
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica bank που θα εκλέξει η Γενική Συνέλευση των μετόχων θα είναι ο Γιάννης Τσακιράκης σημερινός αναπληρωτής CEO της τράπεζας.
(upd2) Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απόφαση του ΕΦΚΑ του βασικού μετόχου της Attica bank να ζητήσει τις παραιτήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη και του Προέδρου Παναγιώτη Ρουμελιώτη εκτονώνει την βαθειά κρίση που είχε ξεσπάσει στο εσωτερικό της πολύπαθης Attica bank.
Ο Πανταλάκης ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank προσπαθεί παρασκηνιακώς να αποτρέψει την απόφαση του ΕΦΚΑ του βασικού μετόχου της τράπεζας και όλα μεταφέρονται για τις 18 Μαρτίου στις 12:00 στο νέο κρίσιμο διοικητικό συμβούλιο όπου ο βασικός μέτοχος θα επιμείνει στην παραίτηση Πανταλάκη.
Πάντως μικρή ομάδα μελών του διοικητικού συμβουλίου υπό τον Ιωάννη Μαρμαγγιόλη που συνεργάζεται με τον Παντελιά της ΤτΕ επιχειρούν πραξικόπημα αλλά απέναντι τους έχουν βρει τείχος... από τον ΕΦΚΑ.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica bank που θα εκλέξει η Γενική Συνέλευση των μετόχων θα είναι ο Γιάννης Τσακιράκης σημερινός αναπληρωτής CEO της τράπεζας.
Να σημειωθεί ότι θα ζητήσουν την παραίτηση και του Αθανάσιου Τσάδαρη αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Attica bank.
Για το θέμα του Προέδρου ο τραγέλαφος δεν έχει προηγούμενο.
Το διοικητικό συμβούλιο σήμερα 14 Μαρτίου 2019 πρότεινε για νέο πρόεδρο τον Γιώργο Μιχελή, μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά ακόμη ο ίδιος αναζητείται...δεν είχε ενημερωθεί.
Δεν υπήρχε κάποια προσυνεννόηση και για να αποφευχθεί το νέο φιάσκο, ανέθεσαν στον Αθανάσιο Σταθόπουλο πρόεδρου του συλλόγου εργαζομένων, να αναλάβει προσωρινός Πρόεδρος έως τις 18 Μαρτίου που συνεδριάζει το νέο διοικητικό συμβούλιο... για να εκλέξει τον Πρόεδρο που θα προταθεί στην έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Η ΤτΕ επιχείρησε να μεθοδεύσει και ενεργοποιώντας τις γνωστές μεθόδους χαλκευμένων στοιχείων συκοφάντησε τον πρόεδρο της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη ενώ αντιθέτως ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Θεόδωρος Πανταλάκης – προστατευόμενος της Τράπεζας της Ελλάδος και του Στουρνάρα – είχε μείνει στο απυρόβλητο.
Το bankingnews από τις εξελίξεις αισθάνεται πλήρως δικαιωμένο γιατί ανέδειξε τις μεθοδεύσεις της ΤτΕ και κυρίως ανέδειξε την τεράστια αδικία που πήγαινε να συντελεστεί.
Δεν νοείται ο Πρόεδρος Ρουμελιώτης να αποκαλύπτει τα λάθη στην υπόθεση των δανείων Καλογρίτσα η Attica bank του χορήγησε 119-123 εκατ με μόλις 3,5 εκατ εξασφαλίσεις, που μεσολάβησε για να κλείσει το deal της τιτλοποίησης 700 εκατ προβληματικών ανοιγμάτων και να συκοφαντείται βάναυσα από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Θεόδωρος Πανταλάκης ήταν διευθύνων σύμβουλος και ως γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος έχει όλη την ευθύνη της διοίκησης, δεν μπορεί να χαρακτηρίζει αναξιόπιστο τον Ρουμελιώτη και να μην γίνεται καμία κρίση για τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Η ΤτΕ ήταν προκλητικά μεροληπτική, κινήθηκε επιπόλαια, ο δε Σπύρος Παντελιάς απέδειξε ότι στερείται ικανότητας χειρισμών, εξέθεσε την εποπτική αρχή και με τους παιδαριώδεις χειρισμούς του εξέθεσε τον Στουρνάρα τον διοικητή της ΤτΕ.
Ο Παντελιάς μετά το φιάσκο της όλης υπόθεσης πρέπει να υποβάλλει την παραίτηση του ή να αντικατασταθεί, δεν αρμόζει ο διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας να κάνει τόσα προκλητικά λάθη.
Ο μεγάλος κερδισμένος της όλης υπόθεσης είναι ξεκάθαρα ο Ρουμελιώτης.
Θα σκεφθούν πολλοί πως είναι κερδισμένος αφού παραιτήθηκε;
Ο Ρουμελιώτης κινήθηκε πολύ θεσμικά, κατάλαβε έγκαιρα πως έστησε το παιχνίδι η ΤτΕ, πως μεθόδευσε το σχέδιο της για να τον εξωθήσει σε παραίτηση.
Πήγε κόντρα στα χαλκευμένα στοιχεία και ζήτησε από τον Τσίπρα σε επιστολή που του έστειλε να απονεμηθεί δικαιοσύνη με ισότιμους όρους.
Δεν μπορεί ο Πρόεδρος που αποκαλύπτει τα λάθη να εκδιώκεται και οι εκτελεστοί του διοικητικού συμβουλίου να παραμένουν στην θέση τους.
Απονεμήθηκε δικαιοσύνη εάν είναι να φύγει ο Ρουμελιώτης θα έπρεπε να φύγει και ο Πανταλάκης ο διευθύνων σύμβουλος ο προστατευόμενος της Τράπεζας της Ελλάδος και προσωπική επιλογή Στουρνάρα.
Ο Ρουμελιώτης παραιτήθηκε αλλά υποχρέωσε τον βασικό μέτοχο να παραιτήσει και τον CEO της τράπεζας, έδωσε μάχη κατά των μεθοδεύσεων της ΤτΕ και την κέρδισε και το κυριότερο όλων απέδειξε ότι είχε δίκιο…που διαμαρτύρετο.

Υποσημειώσεις

Ο Ρουμελιώτης έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό εκθέτοντας την πραγματικότητα και η απόφαση που έλαβε ο ΕΦΚΑ δηλαδή η κυβέρνηση ήταν δίκαιη.
Ο Στουρνάρας προστάτευσε τον Πανταλάκη και παγιδεύτηκε από τα παιδαριώδη λάθη του Παντελιά.
Η Attica bank έχει νέα διοίκηση τον Τσακιράκη ο οποίος χαίρει εκτίμησης και είναι σοβαρό στέλεχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης