Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επιστρέφει στο τέλος Απριλίου στην Εθνική η Φωτεινή Ιωάννου - Επιβεβαίωση BN

tags :
Επιστρέφει στο τέλος Απριλίου στην Εθνική η Φωτεινή Ιωάννου - Επιβεβαίωση BN
Η αποχώρηση από την Πειραιώς και οι δύο νέες θέσεις στελεχών στην ΕΤΕ
Στα τέλη Απριλίου επιστρέφει στην Εθνική όπου έχει διανύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της επαγγελματικής της διαδρομής η νυν Γενική Διευθύντρια του Corporate της Τράπεζας Πειραιώς κα Φωτεινή Ιωάννου.
Η επιστροφή Ιωάννου επιβεβαιώνει πλήρως το bankingnews που από τις 18 Φεβρουαρίου είχε αποκαλύψει τη συγκεκριμένη μετεγγραφή.
Πέρα από την κα Ιωάννου η οποία όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση της νέας μονάδας που δημιουργείται στην Εθνική το επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν από την Εθνική τα στελέχη που θα αναλάβουν επίσης δύο νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν και συγκεκριμένα αυτή του επικεφαλής μετασχηματισμού και εκείνη του επικεφαλής στρατηγικής.

Δείτε τι έγραψε το bankingnews στις 18 Φεβρουαρίου 2019 για τη μετεγγραφή Ιωάννου

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες στην Εθνική Τράπεζα για τη δημιουργία μονάδας κόκκινων δανείων όπου προαλείφεται να αναλάβει τη θέση ως Γενική Διευθύντριας η κα Φωτεινή Ιωάννου η οποία ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της από τα «χαμηλά» της ΕΤΕ ή για την ακρίβεια στα πέριξ των υψηλών κλιμακίων καθώς θήτευσε στο γραφείο του μακαρίτη Αλέξανδρου Τουρκολιά ως Διευθύντρια, αλλά απογειώθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς.
Ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς κ Χρήστος Μεγάλου την εμπιστεύτηκε και την επέλεξε προσωπικά ο Γενική Διευθύντρια του Corporate.  
Ωστόσο στην Τράπεζα Πειραιώς δεν φαίνεται να στεναχωρούνται ιδιαίτερα (μπορεί να την έβλεπαν και με χαρά ) από την κυοφορούμενη μετεγγραφή καθώς ο δείκτης ικανοποίησης από τις επιδόσεις του corporate είναι αντιστρόφως ανάλογος των αρχικών προσδοκιών που αναπτύχθηκαν το Σεπτέμβριο του 2017 όταν μετακινήθηκε στην τράπεζα.
Η ίδια πάντως φαίνεται να φροντίζει τους στενούς της συνεργάτες με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι επιμένει στην αναβάθμιση βοηθού γενικού διευθυντή σε αναπληρωτή προκειμένου η μικρή ομάδα στελεχών που την περιβάλλει να διατηρήσει την ισχύ που έχει ο τομέας corporate στην τράπεζα.
Πάντως στην Εθνική Τράπεζα το θέμα της επιστροφής της κας Ιωάννου όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές έχει ήδη συζητηθεί σε επίπεδο Διοικητικού Συμβουλίου  αλλά οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί καθώς δύο αλλοδαπά μέλη του ΔΣ έθεσαν κάποια τυπικά ζητήματα. Παράλληλα δεν υπάρχει και πολύ μεγάλη βιασύνη καθώς η διοίκηση της Τράπεζας προετοιμάζεται να ανακοινώσει το νέο σχεδιασμό και θέλει να είναι απολύτως έτοιμη γεγονός που δικαιολογεί μια μικρή παράταση. Και η μικρή παράταση στην ανακοίνωση των σχεδίων δίνει χρόνο και για την κυοφορούμενη μετεγγραφή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Ιωάννου εργαζόταν στην Εθνική Τράπεζα από το 2006 μέχρι το 2017 που μεταπήδησε στην Πειραιώς και ουσιαστικά προσελήφθη στην Εθνική έχοντας μικρή εργασιακή εμπειρία στις Arthur Andersen και McKinsey. Είναι πτυχιούχος οικονομικών του Cambridge και διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο από το Warwick Business School.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης