Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας

tags :
Στην τελική ευθεία ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου Καλαμάτας
Πράσινο φως στις απαλλοτριώσεις.
Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Καλαμάτας στα πρότυπα του αεροδρομίου στο Καστέλι και την αναβάθμιση του ως διεθνές, συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ ευρώ.
Eιδικότερα, με απόφασή του ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) Κωνσταντίνος Λιντζεράκος ενέκρινε “το κτηματολογικό διάγραμμα και τον κτηματολογικό πίνακα για την κήρυξη απαλλοτρίωσης περιοχής στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας με σκοπό την επέκταση των χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, την επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού και του περιβάλλοντα χώρου αυτού, τη μετακίνηση του πάρκου καυσίμων και την ανάπτυξη βοηθητικών και λοιπών ζωτικών εγκαταστάσεων και δραστηριοτήτων”.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονται το εισηγητικό σημείωμα προς το Συμβούλιο Εργων ΥΠΑ (ΣΕΠΑ) και το πρακτικό του Τεχνικού Συμβουλίου Εργων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ) “που γνωμοδοτεί ομόφωνα υπέρ της έγκρισης του κτηματολογικού διαγράμματος και κτηματολογικού πίνακα για την κήρυξη απαλλοτρίωσης περιοχής στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας με σκοπό την επέκταση των εγκαταστάσεων του αερολιμένα”.
Πρόκειται για τις γνωμοδοτήσεις υπέρ της έγκρισης του κτηματολογικού διαγράμματος και κτηματολογικού πίνακα για την κήρυξη απαλλοτρίωσης.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο πλαίσιο του 7ου European Aviation Conference που διεξήχθη στην Αθήνα, είχε σημειώσει πως “η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει ακόμα ένα διεθνές αεροδρόμιο, αυτό είναι της Καλαμάτας, το οποίο θα εξυπηρετεί την Πελοπόννησο”. Στο περιθώριο του συνεδρίου είχε επισημάνει ότι “ο διαγωνισμός παραχώρησης του αεροδρομίου της Καλαμάτας θα προκηρυχθεί στα πρότυπα του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι της Κρήτης”.
Την αναβάθμιση του αεροδρομίου Καλαμάτας είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη, τονίζοντας: “Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αναβαθμιστεί σε ένα διεθνές αεροδρόμιο στο πρότυπο του αεροδρομίου του Καστελίου. Ενα σημαντικό έργο που θα κάνει τη Μεσσηνία και κατά επέκταση την Πελοπόννησο διεθνή τουριστικό προορισμό”.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης