Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση State Department στην Τουρκία για τους S- 400: Θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή τους για τα F35

Προειδοποίηση State Department στην Τουρκία για τους S- 400: Θα επανεξετάσουμε τη συμμετοχή τους για τα F35
Ακόμα και με κυρώσεις απειλούν οι ΗΠΑ την Άγκυρα
Σαφή προειδοποίηση στην Άγκυρα να μην προχωρήσει στην αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S 400 απηύθυνε το State Department, το οποίο απειλεί με κυρώσεις αλλά και με επανεξέταση της συμμετοχής της Τουρκίας στο πρόγραμμα βιομηχανικής παραγωγής των μαχητικών αεροσκαφών F-35.
«Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος Mike Pence στο Μόναχο, δεν θα σταθούμε αδρανείς, ενώ οι σύμμαχοι μας στο ΝΑΤΟ αγοράζουν όπλα από τους αντιπάλους μας» ανέφερε ο εκπρόσωπος του State Department απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μ. Ιγνατίου.
Ο εκπρόσωπος του State Department υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ξεκάθαρα την Τουρκία πως η «απόκτηση του S-400 μάς αναγκάζει να επανεξετάσουμε τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα (για την κατασκευή) των F-35, θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές μεταφορές όπλων στην Τουρκία και εκθέτει την Τουρκία σε κυρώσεις στο πλαίσιο της καταπολέμησης των εχθρών της Αμερικής μέσω του νόμου περί κυρώσεων (CAATSA)».
Πάντως, ο εκπρόσωπος του State Department υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν επιδιώξει να συνεργαστούν για την αεροπορική και την πυραυλική άμυνα της Τουρκίας, προσφέροντας στην Άγκυρα την ευκαιρία να εξετάσει την επιλογή του αμερικανικού συστήματος Patriot. Στο σημείο, όμως, αυτό, τονίζεται ότι αν τελικά η Τουρκία προχωρήσει στην απόκτηση του S-400, η αμερικανική προσφορά θα αποσυρθεί από το τραπέζι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης