Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +5,3% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2019

Κίνα: Ενισχύθηκε κατά +5,3% η βιομηχανική παραγωγή της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο 2019
Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας θα αυξηθεί κατά +5,5% σε ετήσια βάση
Επιβράδυνση κατέγραψε η ετήσια ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2019, σύμωνα με τα σημερινά (14/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, παρά την ανάκαμψη που σημειώθηκε στις εγχώριες επενδύσεις.
Ειδικότερα, η συνολική βομηχανική παραγωγή της χώρας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +5,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου +5,7% τον Δεκέμβριο του 2018.
Παράλληλα, τα στοιχεία αποδείχθηκαν οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν ετήσια άνοδο της τάξεως του +5,5%.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου αυξήθηκε κατά +5,6% σε ετήσια βάση, την ίδια στιγμή που η παραγωγή στον τομέα ενέργειας και νερού διαμορφώθηκε στο +6,8%.
Όσον αφορά τις λιανικές πωλήσεις χώρας για το ίδιο διάστημα, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +8,2% σε ετήσια βάση, διατηρώντας σταθερό ρυθμό ανόδου σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ παράλληλα τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι λιανικές πωλήσεις στις αστικές περιοχές αυξήθηκαν κατά +8% σε ετήσια βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος στις περιοχές της επαρχίας διαμορφώθηκε στο +9,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης