Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 1,5% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: Στο 1,5% σκαρφάλωσε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2019 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Destatis ανέφεραν ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 1,6% ετησίως
Μικρότερη σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις αποδείχθηκε η ετήσια άνοδος του πληθωρισμού στη Γερμανία για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (14/3) η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης αυξήθηκε στο 1,5% σε ετήσια βάση, έναντι 1,4% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ετήσια άνοδο κατά 1,6%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% έναντι πτώσης 0,8% τον Ιανουάριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο 0,5%.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθώς μπορεί να συγκριθεί με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, δεν σημειώθηκε κάποια μεταβολή, καθώς ο ετήσιος δείκτης διαμορφώθηκε στο 1,7% επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο εναρμονισμένος ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,5% έναντι πτώσης -1% τον Ιανουάριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο 0,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 2,9% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, την ίδια στιγμή που οι τιμές τροφίμων και υπηρεσιών αυξήθηκαν αμφότερες κατά 1,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης