Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit, η ΕΕ θα επιμείνει σε μία μακρά παράταση

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Εάν δεν υπάρξει συμφωνία για το Brexit, η ΕΕ θα επιμείνει σε μία μακρά παράταση
Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το βρετανικό κοινοβούλιο πρέπει να βρει μία συναίνεση πάνω σε κάτι άλλο πέραν από τη συμφωνία της Theresa May
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να επιμείνει σε μία μακρά περίοδο παράτασης για το Brexit αναφέρθηκε σήμερα (14/3) ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Philip Hammond, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι τις 29 Μαρτίου.
Ειδικότερα, μιλώντας στο Sky News, ο κ. Hammond ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δηματοδοτεί ότι μόνο εάν έχουμε μία συμφωνία θα είναι έτοιμη να μας δώσει μία σύντομη, τεχνική επέκταση».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν δεν έχουμε μία συμφωνία, τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωσει μπορεί να επιμείνει σε μία πολύ μεγαλύτερη περίοδο παράτασης».
«Η Βουλή των Κοινοτήτων πρέπει να βρει μία συναίνεση πάνω σε κάτι άλλο πέραν από τη συμφωνία της πρωθυπουργού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ, προσθέτοντας ότι «υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη απέναντι στη συμφωνία της Theresa May».
Ωστόσο, ο Philip Hammond εξέφρασε την ελπίδα του ότι «παρά τη διαδικασία που συμβαίνει αυτή τη στιγμή», την οποία και χαρακτήρισε ως «όχι εντελώς ομαλή», το Ηνωμένο Βασίλειο «θα καταλήξει σε μία συμφωνία που θα μας επιτρέψει να εγκαταλείψουμ την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά ομαλό τρόπο», με στενή συνεργασία με την ΕΕ στο μέλλον.
Σημειώνεαι ότι χθες (13/3) το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε το σενάριο αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, μετά την καταψήφιση του σχεδίου της Theresa May για δεύτερη φορά την Τρίτη (12/3).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης