Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η άμεση εκλογή του ΠτΔ από τον λαό θα διευρύνει το ρόλο του στο πολιτικό σύστημα - Διαφωνούμε

Κουτσούμπας: Η άμεση εκλογή του ΠτΔ από τον λαό θα διευρύνει το ρόλο του στο πολιτικό σύστημα - Διαφωνούμε
Ο γγ του ΚΚΕ κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι προκρίνουν το ευρωπαϊκό δίκαιο έναντι του εθνικού
Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την ομιλία στην Ολομέλεια για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.
«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν λένε κουβέντα για τα άρθρα που προκρίνουν το ευρωπαϊκό έναντι του εθνικού δικαίου» επεσήμανε και συμπλήρωσε «ακόμα και το άρθρο για την προστασία των ζώων δεν τόλμησε να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ας ήταν πρόταση βουλευτών του».
«Πόσο προοδευτικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται και από το ότι δεν τολμά να προχωρήσει μια σειρά από υπερώριμους εκσυγχρονισμούς όπως η κατοχύρωση της απλής και ανόθευτης αναλογικής, ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας...» συνέχισε και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ.
«Το ΚΚΕ κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την προστασία και διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, τη δικαιοσύνη, τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας... που όλες απορρίφθησαν» τόνισε και επεσήμανε ότι «η πρόταση για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό θα ανοίξει το δρόμο για διεύρυνση του ρόλου του ΠτΔ στο πολιτικό σύστημα, κάτι με το οποίο το ΚΚΕ διαφωνεί και το καταψήφισε, όπως έκαναν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης