Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Τριήμερο ράλι για τη MIG – Η προοπτική πώλησης της Attica Group και το ύψος των δανείων

tags :
Τριήμερο ράλι για τη MIG – Η προοπτική πώλησης της Attica Group και το ύψος των δανείων
Η Attica Group αποτιμάται στο ΧΑ στα 300 εκατ. ευρώ αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για υψηλότερο τίμημα
Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση ενισχύεται η μετοχή της MIG μετά και τη χθεσινή (13/3) ανακοίνωση της εταιρείας με αφορμή το δημοσίευμα του Bankingnews περί πώλησης της Attica Group.
Η εταιρεία ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι έχει δεχθεί κρούσεις και πως εξετάζει διάφορες εναλλακτικές για την αναδιάρθρωση ή και τη μείωση των δανείων της μέσω και της πώλησης συμμετοχών της σε ενδιαφερόμενους επενδυτές.
Η Attica Group αποτιμάται στο ΧΑ στα 300 εκατ. ευρώ αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για υψηλότερο τίμημα.
Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα αναφορικά με τη μείωση των δανείων μέσω και μετατροπής δανείων σε μετοχές (μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο).
Σύμφωνα με το εξάμηνο ο συνολικός δανεισμός του ομίλου ήταν 1,65 δισ. ευρώ με την καθαρή θέση να είναι μόλις στα 162 εκατ. ευρώ.
Τα ταμειακά διαθέσιμα ήταν στα 121 εκατ. ευρώ.
Η πώληση συμμετοχών θα μπορούσε να δώσει σημαντική ανάσα, αλλά μετά την πώληση του Υγεία, αν πουληθεί και η Attica θα περιοριστεί σημαντικά το εύρος δραστηριοτήτων του ομίλου.
Στο ΧΑ η τιμή βρίσκεται στα 0,0943 ευρώ με άνοδο 9,14% και αποτίμηση 88,5 εκατ. ευρώ.

Τί έγραφε το bankingnews.gr την Τετάρτη 13/03/2019 - 02:22

Παρά την έναρξη ενός νέου κύκλου διαπραγματεύσεων για την πώληση της Attica Group – θυγατρική της MIG - και την πίεση που ασκείται από την εξόφληση ομολογιακών δανείων….ο πήχης των προσδοκιών παραμένει χαμηλός.
Μετά την αποχώρηση του Fortress από την διαδικασία και την επάνοδο της Goldman Sachs και του DK ενός επενδυτικού fund οι οιωνοί δεν είναι τόσο ενθαρρυντικοί.  
Πηγή ανέφερε ανεπίσημα ότι ενώ υπάρχει ενδιαφέρον υπάρχουν στις προτάσεις ισχυρά αντικίνητρα.
Όπως έχει τονιστεί στην νέα διαδικασία με σύμβουλο την UBS τα τιμήματα κινούνται κάτω των 340 εκατ ευρώ.
Ωστόσο ο πήχης παραμένει χαμηλά παρά την πίεση που ασκείται από τα ομολογιακά δάνεια που λήγουν και είναι ύψους 257 εκατ ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το ομολογιακό της Fortress είναι ύψους 142 εκατ και έχει ενέχυρο το 52% της εταιρίας και 115 εκατ της Πειραιώς που έχει ενεχυριάσει Attica group και Vivartia.
Με βάση την ίδια πηγή «η πρόταση της Goldman Sachs έχει ένα πλεονέκτημα και ένα μειονέκτημα και η πρόταση της DK δύο μειονεκτήματα και ένα πλεονέκτημα»
H τράπεζα Πειραιώς πιέζεται να πουλήσει για να μειώσει τον δανεισμό της έναντι του ομίλου MIG αλλά η πώληση μιας εταιρίας όπως η Attica Group με αυξανόμενα EBITDA αλλά και με συγκυριακή επίδραση στα αποτελέσματα λόγω πετρελαίου είναι ένα proejct με πολλές μεταβλητές.
Να σημειωθεί ότι το bankingnews στις 6 Μαρτίου 2019 είχε αναφερθεί στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της νέας προσπάθειας πώλησης της Attica Group.

Η ανακοίνωση της Attica Group

Οι συμφωνίες για τις μετοχές της εταιρείας αφορούν τους μετόχους οι οποίοι προβαίνουν στις σχετικές ανακοινώσεις όταν συντρέχει λόγος, αναφέρει η Attica Group απαντώντας στα δημοσιεύματα περί συμφωνίας για πώληση του στόλου της.
Ειδικότερα, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με δημοσίευμα του τύπου που αναφέρεται σε «συμφωνία για την πώληση του ακτοπλοϊκού στόλου της Attica Group», η «ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» ενημερώνει ότι συμφωνίες με αντικείμενο τις εκδομένες μετοχές της Εταιρίας αφορούν τους μετόχους, οι οποίοι προβαίνουν στις προβλεπόμενες Ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό κάθε φορά που συντρέχει περίπτωση.

H ανακοίνωση της MIG

Στα δημοσιεύματα περί πώλησης του στόλου της Attica Group απαντά η MIG.
Ειδικότερα όπως τονίζει, με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου σχετικά με την διάθεση της συμμετοχής της στην «ΑΤΤΙCΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», η «MARFIN INVESTMENT GROUP Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» («η Εταιρία») ανακοινώνει ότι εξετάζει διάφορες εναλλακτικές για την αναδιάρθρωση ή/και τη μείωση των δανειακών υποχρεώσεων μέσω και της πώλησης μετοχικών συμμετοχών της σε επενδυτές που εκδηλώνουν σχετικό ενδιαφέρον.
Στο πλαίσιο αυτό έχει γίνει κατά καιρούς παραλήπτης διαφόρων προσφορών ή προτάσεων, τις οποίες δεν έχει αποδεχθεί.
Η Εταιρία θα προβαίνει πάραυτα σε δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν γεγονότα ή καταστάσεις που εύλογα αναμένεται να ολοκληρωθούν σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Η Εταιρία σύμφωνα με την πολιτική της δεν προτίθεται να προβαίνει σε σχολιασμό των ποικίλων πληροφοριών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας και καλεί το επενδυτικό κοινό να βασίζει τις επενδυτικές του επιλογές μόνον σε επίσημες Ανακοινώσεις ή Δελτία Τύπου της εταιρίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης