Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρή άνοδος με διάχυση σε όλο το ταμπλό

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρή άνοδος με διάχυση σε όλο το ταμπλό
ΑΓΟΡΑ: Μετά από αρκετές συνεδριάσεις πήραν τα πάνω τους και άλλες μετοχές πλην των συστημικών τραπεζών.

Οι τράπεζες και πάλι οδήγησαν την κούρσα με τον γενικό δείκτη να γράφει έστω και οριακά νέα υψηλά έξι μηνών. Η αγορά έκλεισε στις δημοπρασίες χαμηλότερα από αυτά.

Τα αποτελέσματα που θα δημοσιεύσουν μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης την επόμενη εβδομάδα τράβηξαν επενδυτικά βλέμματα και είχαν τοποθετήσεις. Επίσης αρκετά μικρά χαρτιά είχαν καλή άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Λογικά οι σορτάκηδες πλέον θα κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Έχουν φάει μεγάλη ήττα από το ράλι που δεν φαίνεται να σταματάει. Σορτάρουν σε όλα τα επίπεδα και οι μετοχές πάνε με ευκολία υψηλότερα.

Θεαματική η Εθνική και η Alpha Bank, οι οποίες έδωσαν την ευκαιρία σε Πειραιώς και Eurobank να πάρουν ανάσες αν και κατέγραψαν και αυτές άνοδο. Η Alpha Bank έπιασε πάλι τα 2,1 δισ. ευρώ αποτίμηση.

ΤΖΙΡΟΣ: Αρκετά καλός, ξεπέρασε τα 70 εκατ. ευρώ μαζί με τα πακέτα. Η άνοδος διαχύθηκε και έτσι πολλές μετοχές είχαν καλές συναλλαγές. Αμέσως ωφελήθηκε και η ΕΧΑΕ αφού ο τζίρος μεταφράζεται σε κέρδη.

ΥΣΤΕΡΗΣΑΝ: Motor Oil και Jumbo. Έκλεισαν με απώλειες άνω του 1%. Η Jumbo με βάση το εξάμηνο παίζει με p/e 20 και εκτιμώμενο για όλη τη χρήση 12. Η Motor Oil ανακοινώνει χρήση την άλλη εβδομάδα.

ΟΤΕ: Δυνατός και έκλεισε πάλι πάνω από τα 11 ευρώ με υψηλό όγκο. Η διοίκηση συνεχίζει να αγοράζει ίδιες μετοχές. Αποτίμηση 5,3 δισ. ευρώ.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με όγκο 15 χιλ. τεμάχια στο +9,60% και στα 0,4340 ευρώ. Έμειναν οι αγοραστές να ζητάνε άλλες 6 χιλ. τεμάχια.

MIG: Η προοπτική πώλησης της Attica Group δίνει ώθηση στη μετοχή. Νέα ανοδική κίνηση σήμερα κατά 9,49% και υψηλός όγκος που ξεπέρασε τα 4,5 εκατ. τεμάχια. Θα θέλαμε να δούμε ασχέτως του dilution μετατροπή ομολογιακών δανείων σε μετοχές για ενίσχυση της καθαρής θέσης.

ΚΡΕΤΑ: Νέα κίνηση και στο +8,54% με την τιμή να είναι στα 0,89 ευρώ και την αποτίμηση στα 28 εκατ. ευρώ.

ΠΕΡΣΕΥΣ: ΜΕ όγκο 11 χιλ. τεμάχια στο 1 ευρώ με άνοδο 5,26%.

ΙΑΣΩ: Μπήκε στις δημοπρασίες εντολή 170 χιλ. τεμαχίων στα 1,60 ευρώ αλλά μετά ακυρώθηκε. Υπάρχουν φήμες για βελτιωμένη δημόσια πρόταση στα 1,50 ευρώ και ίσως λίγο υψηλότερα.

Η μετοχή έκλεισε στα 1,3250 ευρώ με άνοδο 4,74% και όγκο 274 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 161 εκατ. ευρώ.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ασταμάτητη. Στα 0,46 ευρώ με αποτίμηση πλέον 10 εκατ. ευρώ και όγκο 32 χιλ. τεμάχια. Περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης για να δούμε πως διαμορφώνεται η κερδοφορία και κυρίως οι ταμειακές ροές.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Με όγκο 23 χιλ. τεμάχια που είχαμε καιρό να δούμε και τιμή 11 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης