Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πλησιάζουν την Tesla στην κούρσα των ηλεκτρικών οχημάτων

Fitch: Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πλησιάζουν την Tesla στην κούρσα των ηλεκτρικών οχημάτων
Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες πλησιάζουν την Tesla, σχολιάζει η Fitch Ratings
Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώνονται στα ηλεκτρικά-υβριδικά οχήματα και αυξάνουν τις επενδύσεις, πλησιάζοντας την κυρίαρχη της κατηγορίας, την Tesla, σχολιάζει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Βέβαια, ο οίκος αναμένει αρνητικές συνέπειες των εν λόγω επενδύσεων στην πιστωτική ποιότητα, καθώς τα περιθώρια κέρδους στον κλάδο είναι προς το παρόν ανύπαρκτα.
«Ορισμένοι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένης της Volkswagen, ανακοίνωσαν επίσης την επιτάχυνση των προσπαθειών περικοπής κόστους, συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων, εν μέρει για την υποστήριξη των επερχόμενων επενδύσεων στην ηλεκτροκίνηση.
Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Daimler και Volkswagen, επενδύουν σημαντικά ποσά για να επιταχύνουν την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων και εκτιμούμε ότι η εμπειρία τους θα τους βοηθήσει να κερδίσουν έδαφος στον τομέα.
Ο ρυθμός ανάπτυξης στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων το 2018 υποστηρίχθηκε από αυστηρότερους κανονισμούς για τις εκπομπές ρύπων, ειδικά στην Ευρώπη.
Υποστηρίχθηκε, επίσης, από τα οικονομικά κίνητρα υπέρ των καταναλωτών σε ορισμένες χώρες.
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων παραμένουν ελάχιστες, μόλις 2%-3% στις βασικές αγορές».

Image

Η Tesla παρέμεινε κυρίαρχος της αγοράς το 2019, αυξάνοντας τις παραδόσεις κατά 113% σε 245.000.
Η BMW εδραίωσε τη θέση της ως η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία παραγωγής ηλεκτροκίνητων οχημάτων και επωφελείται από το μοντέλο i3 που ξεκίνησε το 2013, σχολιάζεται.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης