Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Attica bank μέσα Απριλίου θα κριθεί η τύχη του Πανταλάκη – Ο ΕΦΚΑ ζήτησε την παραίτηση του

tags :
Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Attica bank μέσα Απριλίου θα κριθεί η τύχη του Πανταλάκη – Ο ΕΦΚΑ ζήτησε την παραίτηση του
Στην κυριολεξία τραγέλαφος στην Attica bank
Στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που θα συγκληθεί στα μέσα Απριλίου 2018 θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τις τελικές διοικητικές αλλαγές στην Attica bank.
Στο νέο διοικητικό συμβούλιο στις 18 Μαρτίου την ερχόμενη Δευτέρα στις 12:00 θα εξεταστούν δύο θέματα
1)Ποιος θα είναι τελικώς ο νέος Πρόεδρος που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Παναγιώτη Ρουμελιώτη;
Να σημειωθεί ότι προτάθηκε ο Γιώργος Μιχελής ο πρώην Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά ήταν τόσο πρόχειρη η διαδικασία που ο ίδιος δεν είχε λάβει γνώση και ενώ τον αναζήτησαν δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.
Ο ίδιος τραγέλαφος είχε σημειωθεί και στο παρελθόν όταν προτάθηκε η Πουσκούρη παλαιό στέλεχος γερμανικής τράπεζας στην Ελλάδα για την Attica bank την είχαν προτείνει χωρίς η ίδια να το γνωρίζει.
Μάλιστα είχε υπάρξει αναβολή του διοικητικού συμβουλίου για να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος ώστε να ενημερωθεί.
Η Μ. Φραγκάκη κωλύεται λόγω του καταστατικού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι Πρόεδρος της Attica bank.
2)Ο ΕΦΚΑ ο βασικός μέτοχος της Attica bank που μαζί με το ΤΣΜΕΔΕ ελέγχουν πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο ζήτησαν την παραίτηση Πανταλάκη του διευθύνοντος συμβούλου, όπως ζήτησαν και στον Ρουμελιώτη.
Ο Ρουμελιώτης παραιτήθηκε όχι όμως και ο Πανταλάκης.
Το θέμα θα τεθεί εκ νέου στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στις 18 Μαρτίου αλλά λόγω του καταστατικού η Γενική Συνέλευση νομιμοποιείται να αντικαταστήσει τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Μέσα Απριλίου θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση στην Attica bank με στόχο να ξεκαθαρίσει το χάος που επικρατεί.
Πάντως ο ΕΦΚΑ έχει προτείνει ο Γιάννης Τσακιράκης ο αναπληρωτής CEO της Attica bank να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος.
3)Η πλευρά της ΤτΕ, ο διοικητής Στουρνάρας και ο Παντελιάς ο διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας υπέστησαν ήδη βαριά ήττα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν την απομάκρυνση Πανταλάκη ο οποίος είναι επιλογή της Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Θεόδωρος Πανταλάκης μεταξύ πολλών άλλων θέλει να παραμείνει στην διοίκηση της Attica bank καθώς εύλογα χρησιμοποιεί την θέση ως άμυνα στις δικαστικές υποθέσεις που έχει.

Συμπέρασμα

Για μια ακόμη φορά η υπόθεση Attica bank αποτελεί φιάσκο.
Ο βασικός μέτοχος ζήτησε την παραίτηση Πανταλάκη και ο ίδιος δεν παραιτείται.
Ο Μιχελής προτάθηκε για Πρόεδρος χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί, χωρίς να έχει υπάρξει προσυνεννόηση.
Το διοικητικό συμβούλιο αποδεικνύεται ανεπαρκέστατο.
Προσωρινός Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αθ. Σταθόπουλος ο πρόεδρος των εργαζομένων – πραγματικά πρωτοφανής εξέλιξη – με το επιχείρημα ότι είναι το παλαιότερο στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank.
Σε όλες τις τράπεζες οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο…πλην της Attica bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης