Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Στέλιος Χατζηιωάννου στο BN: Εκτιμά ότι το Brexit θα πάει από αναβολή σε αναβολή

Στέλιος Χατζηιωάννου στο BN: Εκτιμά ότι το Brexit θα πάει από αναβολή σε αναβολή
Το Brexit δεν ήταν καλά ορισμένο από την πρώτη καμπάνια και το δημοψήφισμα, εκτιμά ο κ. Χατζηιωάννου
Ο Στέλιος Χατζηιωάννου μιλά στο bankingnews.gr για το Brexit.
Τα λάθη των πολιτικών και οι προσδοκίες τους που το έκαναν σημαία για να πάρουν την εξουσία αλλά κανένας δεν κατάλαβε τι φέρνει μια έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση αγνοώντας  τους  νόμους της οικονομίας
Ο Κύπριος επιχειρηματίας θεωρεί σχεδόν βέβαιο ότι οι πολιτικοί θα …μπερδέψουν την κατάσταση ως συνήθως έτσι ώστε να το αποφύγουν.
Το Brexit δεν ήταν καλά ορισμένο από την πρώτη καμπάνια και το δημοψήφισμα.
Ούτε οι πολιτικοί ούτε οι πολίτες γνώριζαν τις συνέπειες με αποτέλεσμα να μπερδευτούν.
«Εκτιμώ ότι το ζήτημα θα πάει για αναβολή.
Θα το σκεφτούν θα το αλλάξουν με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι σε μόνιμη διαπραγμάτευση.
Η EasyJet έχει κάνει ειδικά σχέδια στο ενδεχόμενο υλοποίησης του Brexit.
Ήδη έχουμε έδρα της εταιρείας μας στη Βιέννη της  Αυστρίας που είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως και στη Βρετανία.
Είμαστε μια μεγάλη εταιρεία και έχει τη δυνατότητα να το κάνει ενώ άλλες μικρότερες εταιρείες δεν έχουν αυτή την προοπτική να δημιουργήσουν μια νέα έδρα σε χώρα της  Ε.Ε.», τόνισε.
Ο ιδρυτής της EasyJet δηλώνει αισιόδοξος ότι δεν θα γίνει σκληρό Brexit θα το αναβάλουν και θα αλλάξουν πολύ λίγα πράγματα στην πραγματικότητα.  
Είναι βέβαιο ότι κάποιοι ανησυχούν από τις εξελίξεις και αυτό φαίνεται στο νόμισμα το οποίο γίνεται πιο αδύναμο σε σχέση με το ευρώ.
Οι οικονομολόγοι ξέρουν ότι όταν μια επιχείρηση που απευθύνεται σε μία  μεγαλύτερη αγορά έχει περισσότερες ευκαιρίες ενώ δεν υπάρχει λόγος να φύγεις  από μία αγορά των 300 εκατομμυρίων καταναλωτών γιατί να περιορισθείς σε μια των 60 εκατομμύριων.
Ο κ. Στέλιος Χατζηιωάννου επιρρίπτει ευθύνες τους πολιτικούς που όμως τους κατανοεί αφού ο κάθε πολιτικός θέλει να εκλεγεί και να αντικαταστήσει τον προηγούμενο.
Οι υπερασπιστές του Brexit χρησιμοποίησαν τη σημαία της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να πάρουν την εξουσία.
Ο Στέλιος Χατζηιωάννου είναι ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους EasyJet, όπως και άλλων εταιρειών EasyCar, EasyValue, EasyMoney, EasylnternetCafe και EasyCruiseOne.
Θεωρείται από τους πλουσιότερους Κύπριους επιχειρηματίες με την περιουσία του να αποτιμάται περίπου σε 1,45 δισ. δολαρίων.
Να σημειωθεί ότι το 2006 έλαβε τον τίτλο του ιππότη  από την Βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες τους  στην επιχειρηματικότητα Από το 2009 διατελεί ως Επίτιμος Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Κύπρου στο Πριγκιπάτο του Μονακό.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης