Τελευταία Νέα
Διεθνή

BDI (Γερμανοί βιομήχανοι): Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με το Brexit

BDI (Γερμανοί βιομήχανοι): Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα πιθανά σενάρια σχετικά με το Brexit
Η Γερμανική Ομοσπονδία Βιομηχανίας εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα υπάρξει «ομαλή» έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Στο γεγονός ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις είναι προετοιμασμένες για όλα τα σενάρια που σχετίζονται με το Brexit αναφέρθηκε σήμερα (15/3) η Γερμανική Ομοσπονδία Βιομηχανίας (BDI), στον απόηχο της τελευταίας ψηφοφορίας που έλαβε χώρα στο βρετανικό κοινοβούλιο για το ενδεχόμενο παράτασης της μεταβατικής περιόδου.
Ειδικότερα, η Γερμανική Ομοσπονδία Βιομηχανίας ανέφερε ότι «οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για την προετοιμασία τους απέναντι σε όλα τα πιθανά σενάρια για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «εξακολουθούν να ελπίζουν ότι θα υπάρξει ένα ομαλό Brexit».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Dieter Kempf, ανέφερε ότι «εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα υιοθετηθεί η συμφωνία εξόδου», για να υπογραμμίσει εν συνεχεία ότι «όλοι βλέπουμε την ίδια άβυσσο».
Σημειώνεται ότι χθες (14/3) το κοινοβούλιο της Βρετανίας ενέκρινε την καθυστέρηση της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο στην πρωθυπουργό Theresa May ώστε να φέρει ξανά προς ψήφιση στο κοινοβούλιο τη συμφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Νωρίτερα, η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία δημοσίευσε τα στοιχεία που αφορούν τις τιμές εμπορίου χονδρικής για τον Φεβρουάριο του 2019, όπου σημειώθηκε άνοδος κατά +0,3% σε μηνιαία βάση, έναντι πτώσης -0,7% τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, οι τιμές σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,6%, έναντι ετήσιας ανόδου +1,9% τον Ιανουάριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης