Μητσοτάκης: Η Θράκη η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ – Περιοδεία σε Ροδόπη, Ξάνθη

Μητσοτάκης: Η Θράκη η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ – Περιοδεία σε Ροδόπη, Ξάνθη
Μεταφέρω το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, η οποία θα έρθει εντός του 2019 υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ
Την θέση ότι η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ διατύπωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία στη Ξάνθη και στην Ροδόπη.
Κατά την επίσκεψη του στις Σάπες Ροδόπης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο ότι το 2019 θα είναι έτος πολιτικής αλλαγής.
«Είμαι εδώ για να μεταφέρω με την παρουσία μου το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα έρθει στη χώρα εντός του 2019.
Μια πολιτική αλλαγή, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και εδώ πέρα, για τη Ροδόπη και τη Θράκη» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για εικόνα εγκατάλειψης της περιοχής αλλά και για τη «γενικότερη αίσθηση απαισιοδοξίας και έλλειψης οποιαδήποτε οραματικού σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής».
«Ο πληθυσμός μειώνεται, η οικονομική δραστηριότητα μειώνεται και αυτή.
Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ.
Πολιτικές οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τη μείωση της φορολογίας, την τόνωση των επενδύσεων και τη δημιουργία πολλών, καλά πληρωμένων, θέσεων απασχόλησης» υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι παρά τα προβλήματα της «έντονης ανεργίας και κοινωνικών ανισοτήτων», η Θράκη έχει «σημαντικά αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα», τα οποία κεντρική εξουσία και αυτοδιοίκηση μπορούν να συνεργαστούν για να τα αναδείξουν.
«Θα εξηγήσουμε πώς το κεντρικό κράτος, η κεντρική εξουσία, η περιφερειακή διοίκηση μπορούν να δουλέψουν από κοινού για να μπορέσουμε να ξαναδώσουμε ζωή στην όμορφη ακριτική Θράκη, για το πώς οι Θρακιώτες και ειδικά οι νέοι Θρακιώτες θα έχουν κίνητρο και λόγο για να μείνουν στον τόπο τους και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη εδώ πέρα στη Θράκη» είπε ο κ.Μητσοτάκης, οποίος περιηγήθηκε στη λαϊκή αγορά στο κέντρο των Σαπών και μίλησε με πωλητές και με πελάτες και ενημερώθηκε για τα τοπικά ζητήματα και προβλήματα, που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Νωρίτερα, επισκέφθηκε εμπορικά καταστήματα, καφετέριες και καφενεία, όπου ήπιε καφέ, μίλησε με ιδιοκτήτες και με πελάτες και αντάλλαξε χειραψίες και ευχές με πολίτες.
Ο κ. Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης θα επισκεφθεί τα χωριά Φιλλύρα, Ηλιόπετρα, Γεννησέα και Εχίνο.
Στις 17:00 το απόγευμα θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα ακολουθήσει στις 18:30 ομιλία του στην Ξάνθη.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS