Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη: Υποχώρησαν για έκτο συνεχόμενο μήνα οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων τον Φεβρουάριο 2019, στο -0,9%

Ευρώπη: Υποχώρησαν για έκτο συνεχόμενο μήνα οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων τον Φεβρουάριο 2019, στο -0,9%
Οι ταξινομήσεις επιβατικών οχημάτων υποχώρησαν για έκτο συνεχόμενο μήνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τον έκτο συνεχόμενο μήνα πτώσης κατέγραψαν οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Ευρώπη για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (15/3) στοιχείς της Ευρωπαίκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, μετά τη σημαντική άνοδο που είχε καταγραφεί τον Αύγουστο του 2018.
Ειδικότερα, οι νέες ταξινομήσεις οχημάτων υποχώρησαν κατά -0,9% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, έναντι πτώσης της τάξεως του -4,6% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Ο συνολικός αριθμός οχημάτων διαμορφώθηκε στα 1,15 εκατ. οχήματα στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, έναντι 1,16 εκατ. οχημάτων τον Φεβρουάριο του 2018.
Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η αγορά οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συρρικνώθηκε κατά -1%, παρά την ανάκαμψη που σημειώθηκε στη Γερμανία και τη Γαλλία, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Σημειώνεται ότι οι ταξινομήσεις οχημάτων στη Γερμανία και τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά -2,7% και -2,1% αντίστοιχα, ενώ η πτώση συνεχίστηκσε τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ισπανία.
Παράλληλα, οι ταξινομήσεις των οχημάτων Opel και Vauxhall υποχώρησαν κατά -3,4%, την ίδια στιγμή που η αντίστοιχη πτώση για τα οχήματα της Renault διαμορφώθηκε στο -1,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης