Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις συνομιλίες ΗΠΑ - Β. Κορέας για τα πυρηνικά - Δυνατή η επίλυση των προβλημάτων

Ιαπωνία: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις συνομιλίες ΗΠΑ - Β. Κορέας για τα πυρηνικά - Δυνατή η επίλυση των προβλημάτων
Η πλευρά της Ιαπωνίας τόνισε ότι επιθυμεί να συνεργαστεί στενά με όλες τις χώρες που σχετίζονται με το ζήτημα της αποπυρηνικοποίησης
Την πλήρη στήριξή της απέναντι στις συνομιλίες Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου εξέφρασε σήμερα (15/3) η Ιαπωνία, ως «απάντηση» στις αναφορές ότι η Πιονγιάνγκ εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής των συνομιλιών με την Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας, Yoshihide Suga, σχολιάζοντας τις αναφορές που σχετίζονται με την πορεία των συνομιλιών, «η Ιαπωνία θα συνεχίσει να στηρίζει τις συνομιλίες μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Βόρειας Κορέας για την αποπυρηνικοποίηση».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι το Τόκιο επιθυμεί «να συνεργαστεί στενά με όλες τις χώρες που σχετίζονται με το ζήτημα», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι «η επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τους πυραύλους και τα πυρηνικά μπορεία να επιτευχθεί».
Νωρίτερα, η υφυπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας Choe Son Hui δήλωσε ότι η χώρα της εξετάζει το ενδεχόμενο αναστολής των συνομιλιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποπυρηνικοποίηση, στον απόηχο της Συνόδου Κορυφής του περασμένοι μήνα στο Ανόι.
Σημειώνεται ότι η παραπάνω είδηση είχε σημαντική επίδραση στις αγορές της Ασίας, καθώς οδήγησε σε άνοδο των μετοχών του τομέα άμυνας και κατασκευής μηχανημάτων τόσο στην Ιαπωνία όσο και στη Νότια Κορέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης