ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τα εκλογικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών στη Βρετανία

ΝΔ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παίζει με τα εκλογικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών στη Βρετανία
Στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία 
Στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία επανέρχεται η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων για παράταση του Brexit τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό 70 χιλιάδων Ελλήνων.
«Η χθεσινή απόφαση της Βουλής των Κοινοτήτων για παράταση του Brexit εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Και αυτό γιατί, με πρόσχημα το Brexit, αποφάσισε να μην επιτρέψει στους Έλληνες που ζουν στη Μ. Βρετανία να ψηφίσουν στη χώρα διαμονής τους στις προσεχείς Ευρωεκλογές, όπως δικαιούνται εκ του νόμου.
Μετά την ανάδειξη του θέματος από τη Νέα Δημοκρατία τον Φεβρουάριο, οι αρμόδιοι Υπουργοί Γ. Κατρούγκαλος και Αλ. Χαρίτσης έσπευσαν άρον άρον να διαβεβαιώσουν ότι το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν θα λυθεί σύντομα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας στις Ευρωεκλογές.
«Ωστόσο, ο εμπαιγμός των 70 χιλιάδων Ελλήνων της Μεγάλης Βρετανίας συνεχίζεται, αφού ακόμη και σήμερα η Κυβέρνηση εξακολουθεί να τους στερεί παράνομα τη δυνατότητα να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ασκήσουν το δικαίωμα που έχουν ως κάτοικοι κράτους μέλους της ΕΕ να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους», συνεχίζει η ΝΔ.
«Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα:
1. Να δώσει οδηγίες στην πρεσβεία και τα προξενεία στη Μεγάλη Βρετανία για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους
2. Να διαθέσει επαρκή αριθμό προσωπικού ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου απρόσκοπτα και
3. Να δώσει εύλογη παράταση τουλάχιστον για τους κατοίκους της Μεγάλης Βρετανίας να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους», προσθέτει η ΝΔ.
«Ας πάψουν επιτέλους να κρύβονται οι κ. Χαρίτσης και Κατρούγκαλος.
Δεν μπορούν να παίζουν με τα εκλογικά δικαιώματα Ελλήνων πολιτών, όσο κι αν βρίσκονται σε πανικό ενόψει της επερχόμενης ήττας του κόμματός τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS