Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Αenaon Markets): Μετά τις 715 μονάδες ο γενικός δείκτης βλέπει τις 750 μονάδες

tags :
Μάνθος (Αenaon Markets): Μετά τις 715 μονάδες ο γενικός δείκτης βλέπει τις 750 μονάδες
Ανοδική διάσπαση των 563 με 550 μονάδων  έχει πραγματοποιήσει και ο  Τραπεζικός Δείκτης προκαλώντας ρίγη σε όσους επενδυτές στοιχηματίζουν υπέρ της πτώσης
Πάνω από τη ζώνη αντίστασης των 715 με 700 μονάδων αναπνέει στις τελευταίες συνεδριάσεις ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου ατενίζοντας επίπεδα τιμών, σημειώνει ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets, στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά.
Επιβεβαιωμένο διαγραμματικό πάτημα άνω των 715 μονάδων θα δώσει την ανοδική αφορμή για μια επίσκεψη προς το κατώφλι των 742 με 750 μονάδων.
Εκεί όμως μια πιθανή ανοδική τμήση των 750 μονάδων θα ακουστεί ιδιαίτερα καθώς θα ξεκλειδώσει μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα την αίθουσα των 800 μονάδων.
Αντιθέτως μια άρνηση διακράτησης των κεκτημένων με επιστροφή του δείκτη κάτω από το όριο των 700 μονάδων θα δημιουργήσει συνθήκες βραχυχρόνιας «εξαέρωσης» της υπάρχουσας δυναμικότητας εντείνοντας τις όποιες ρευστοποιήσεις, αναφέρει ο αναλυτής.
Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 συνεχίζει να απολαμβάνει και αυτή την εβδομάδα την ανηφορική του βόλτα μέσα στο ανοδικό κανάλι του περασμένου Δεκεμβρίου περνώντας πάνω από την αντίσταση των 1855 μονάδων.
Και εδώ όπως και στο Γενικό Δείκτη είναι σημαντικό να αποτυπωθεί ένα ισχυρό πάτημα πάνω από την αντίσταση των 1855 μονάδων για μπορέσουμε να πούμε ότι ο επόμενος σταθμός ανοδικής διέλευσης είναι οι 1953 μονάδες, τονίζει ο κ.Μάνθος.
Στην περίπτωση όμως που αποδειχθεί σαθρή η κίνηση άνω των 1855 μονάδων θα πρέπει να αναμένουμε ένα πισωγύρισμα του FTSE 25 προς την περιοχή επαναξιολόγησης των 1840 μονάδων.
Ανοδική διάσπαση της σημαντικής αντίστασης των 563 με 550 μονάδων έχει πραγματοποιήσει και ο Τραπεζικός Δείκτης προκαλώντας ρίγη σε όσους επενδυτές στοιχηματίζουν υπέρ της πτώσης μέσω των παραγώγων.
Η περιοχή, που εκτείνεται μεταξύ των 563 με 604 μονάδων θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να αλλάξει την υπάρχουσα μεσοπρόθεσμη τάση από πτωτική σε ανοδική με ότι αυτό συνεπάγεται στη μετέπειτα πορεία του δείκτη.
Το αρνητικό σε αυτό το σενάριο είναι ο τεχνικός δείκτης Σχετικής Δύναμης (RSI), όπου στις τελευταίες μέρες λαμβάνει τιμές στα ίδια επίπεδα, που τον Απρίλιο του 2018 ο Τραπεζικός Δείκτης ήταν στις 1000 μονάδες και ξεκινούσε την πτωτική του πορεία, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης