Αύξηση κερδών για τη Eurobank Κύπρου το 2018, στα 42,5 εκατ. ευρώ

Αύξηση κερδών για τη Eurobank Κύπρου το 2018, στα 42,5 εκατ. ευρώ
Κέρδη 42,5 εκατ. ευρώ για τη Eurobank Κύπρου το 2018
Αυξημένα κέρδη παρουσίασε για το σύνολο του περασμένου έτους η Eurobank Κύπρου, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 42,5 εκατ. ευρώ, έναντι 41,1 εκατ. το 2017.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τράπεζα διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας(Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχεται στο 24,5% από 26,6% το 2017.
Επίσης, η τράπεζα έχει «ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €4.840 εκ. και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 31%».
Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE ratio στη βάση των νέων οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,1 από 5% το 2017.
Η τράπεζα σημειώνει επίσης «αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη κόστους προς έσοδα στο 30%».
Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη, το σύνολο των δανείων της τράπεζας ανήλθε στα €2.150 εκ. από €1.895 εκ. το 2017 και οι καταθέσεις στα €4.840 εκ. από €4.265 εκ.
«Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματα καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων.
Συνεχίζει να στηρίζει την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών της», αναφέρει η ανακοίνωση.
Ταυτόχρονα η τράπεζα, «με γνώμονα την ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους πελάτες της καθώς και την προσήλωση της για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει λαμβάνοντας υπόψη και υιοθετώντας τις σύγχρονες τάσεις της τεχνολογίας, προχωρά σε σημαντικές επενδύσεις, με στόχο να παραμείνει ανταγωνιστική στο νέο ψηφιακό περιβάλλον και να προσφέρει ακόμα πιο ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS