Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Δύσκολη μία συγχώνευση Deutsche Bank – Commerzbank βραχυπρόθεσμα

DBRS: Δύσκολη μία συγχώνευση Deutsche Bank – Commerzbank βραχυπρόθεσμα
Το σχόλιο της DBRS για μία ενδεχόμενη συγχώνευση Deutsche Bank/Commerzbank
Μία ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ Deutsche Bank/Commerzbank σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα κρίνεται δύσκολη, σχολιάζει ο καναδικός οίκος DBRS, με αφορμή τη συνεχόμενη φημολογία περί συνδυασμού των δύο μεγαλύτερων γερμανικών τραπεζών.
Όπως σημειώνεται, παρά το γεγονός ότι η συγχώνευση θα αποφέρει οφέλη μακροπρόθεσμα, η ολοκλήρωσή της στο άμεσο μέλλον εμπεριέχει προκλήσεις.
«Η Deutsche Bank επιδιώκει να βελτιώσει τα έσοδα στην επενδυτική, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει να μειώνει το κόστος.
Επιπλέον, η DB πρέπει να συνεχίσει να ενισχύει τα συστήματα και την τεχνολογία της για να βελτιώσει τις εσωτερικές της διαδικασίες, να εξυπηρετήσει τους πελάτες της και να ανταποκριθεί στις ρυθμιστικές ανάγκες, μια διαδικασία που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Μια συγχώνευση θα αποτελούσε σημαντική απόσπαση της προσοχής των ανώτερων στελεχών, σε μια εποχή όπου η εστίαση στη βελτίωση της δυναμικότητας του franchise και την αύξηση της κερδοφορίας, είναι κρίσιμη.
Επίσης, η DBRS αναμένει ότι θα είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστούν περικοπές προσωπικού και να συνειδητοποιηθούν οι συνέργειες κόστους στη γερμανική αγορά που υπόκειται σε αυστηρή ρύθμιση», σχολιάζει ο οίκος, συμπληρώνοντας:
«Η DBRS αναμένει η συγχώνευση να επικεντρωθεί σε μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση κόστους που θα προκύψει από τον συνδυασμό των εγχώριων επιχειρήσεων λιανικής και εμπορικής δανειοδότησης των δύο τραπεζών.
Και οι δύο τράπεζες αγωνίζονται να βελτιώσουν την κερδοφορία αυτών των επιχειρήσεων στο τρέχον περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και υπάρχει σίγουρα σημαντική αλληλοεπικάλυψη μεταξύ των εγχώριων πράξεων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη δημιουργία συνέργων κόστους.
Επιπλέον, μια νέα εταιρεία θα είχε ένα πιο ισορροπημένο μίγμα επιχειρήσεων μεταξύ της επενδυτικής τραπεζικής και της λιανικής/εμπορικής τραπεζικής, σε σύγκριση με το σημερινό μείγμα της Deutsche Bank».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης