Εξώδικο της Ελένης Τουλουπάκη στον ΣΚΑΙ - Χαρακτηρίζει αναληθές το ρεπορτάζ

Εξώδικο της Ελένης Τουλουπάκη στον ΣΚΑΙ - Χαρακτηρίζει αναληθές το ρεπορτάζ
Με το εξώδικο η κ. Τουλουπάκη φέρεται να ζητά την άμεση επανόρθωση του ρεπορτάζ
«Άμεση επανόρθωση» του «απολύτως αναληθούς και άκρως συκοφαντικού» ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι σχετικά με την οικία της και το ακριβές φορολογικό καθεστώς απόκτησης του ακινήτου, ζητά με εξώδικο της προς τον τηλεοπτικό σταθμό και τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου που παρουσίασε το θέμα, η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Στο εξώδικο η εισαγγελική λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει πως το μοναδικό ακίνητο που κατέχει είναι ένα ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του τόσο στη φορολογική της δήλωση όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες.
Φέρεται επίσης να τονίζει πως για την αγορά του εν λόγω ακινήτου καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3).
Επομένως σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό δεν ήταν εκ του νόμου, υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο εξώδικο της εισαγγελέα, διατυπώνεται προβληματισμός ως προς τη σκοπιμότητα δημοσιοποίησης «αφιλτράριστης δημοσίευσης» και «αδιασταύρωτου ρεπορτάζ» σε βάρος της, με δεδομένη τη νευραλγική θέση την οποία υπηρετεί. Τονίζει δε, πως δεν έγινε καμία επικοινωνία μαζί της ώστε να ζητηθούν διευκρινίσεις και να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.
Με το εξώδικο η κ. Τουλουπάκη φέρεται να ζητά την άμεση επανόρθωση του ρεπορτάζ από τον Σκάι κατά τη διάρκεια του σημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων καθώς και δημόσια δήλωση συγγνώμης για όσα συκοφαντικά και ψευδή εμφανίστηκαν σε βάρος της, με την απειλή σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να προβεί σε όλες τις νόμιμες δικαστικές ενέργειες σε βάρος του σταθμού.

Τι ανέφερε το ρεπορτάζ

Σοβαρά ερωτήματα εγείρει η αγορά ακίνητου εμβαδού 110 τετραγωνικών, 4ου ορόφου, κάτω από την Ακρόπολη, έναντι 280 χιλιάδων ευρώ, από την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ιδιοκτήτες ακινήτων στην ίδια πολυκατοικία με την κύρια Τουλουπάκη, οι οποίοι ελέγχθηκαν από την εφορία, προχώρησαν σε διορθωτικές δηλώσεις, ανεβάζοντας κατά 50% την άξια των ακινήτων τους σε σχέση με αύτη που είχε δηλωθεί.
Ενδεικτικά, διαμέρισμα του 5ου ορόφου εμβαδού 134 τμ με τη διορθωτική δήλωση στην εφορία φθάνει να έχει άξια 697 χιλιάδες ευρώ από 450 ευρώ.  

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι

-Το διαμέρισμα πωλήθηκε όντως έναντι 280.000 ή 530.000 ευρώ;
-Η κύρια Τουλουπάκη δήλωσε την αντικειμενική αντί της εμπορικής αξίας στα συμβόλαια;
-Ελέγχθηκε από την εφορία όπως οι γείτονες της;
-Αν ναι, αν έκανε διορθωτική δήλωση όπως οι γείτονες της;
-Πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους ή απέφυγε την πληρωμή τους;
-Γιατί έχει εγγραφεί υποθήκη έναντι 736.000 ευρώ για το ακίνητο;www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS