Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στις ευρωαγορές, με Brexit και εμπόριο στο επίκεντρο - Στο +0,85% ο DAX

Κέρδη στις ευρωαγορές, με Brexit και εμπόριο στο επίκεντρο - Στο +0,85% ο DAX
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,68% κι έκλεισε στις 381,10 μονάδες
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν σήμερα (15/3/2019) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την αισιοδοξία για το εμπόριο και τις εξελίξεις γύρω από το Brexit να βρίσκονται στο επίκεντρο.
Οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν χθες συντριπτικά υπέρ της καθυστέρησης του Brexit για τουλάχιστον τρεις μήνες, με δεδομένο το αδιέξοδο στο οποίο έχει φθάσει η διαδικασία της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ενώ είχε προηγηθεί μία ακόμη ψηφοφορία κατά την οποία 249 βουλευτές τάχθηκαν κατά την προκήρυξης ενός νέου δημοψηφίσματος.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,68% κι έκλεισε στις 381,10 μονάδες, με τον δείκτη να καταγράφει ισχυρή άνοδο 2,8% στο σύνολο της εβδομάδας.


Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά και στις ενδείξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.
Οι μετοχές τεχνολογίας ήταν εκείνες με τις καλύτερες επιδόσεις, καταγράφοντας άνοδο 2,6%, καθώς τα αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρίας μικροκυκλωμάτων Broadcom ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, ενώ ενισχύθηκαν οι ελπίδες για επίλυση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνου.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,85% και ανήλθε στις 11.685,69 μονάδες, με την Daimler να σημειώνει κέρδη 1,4%, εν μέσω της αισιοδοξίας για το εμπόριο.


Η μετοχή της BMW ενισχύθηκε κατά 0,4%, καθώς, παρά τα μειωμένα κέρδη, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει το κόστος παραγωγής μετά την πτώση κατά 7,9% στα λειτουργικά κέρδη του 2018, που οφείλεται στις υψηλότερες επενδύσεις στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Με οριακή άνοδο 0,1% κατάφερε να κλείσει η Volkswagen, μετά την αγωγή που άσκησε σε βάρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), για το σκάνδαλο με τις παραποιημένες δοκιμές ρύπων.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,60% στις 7.228,28 μονάδες, με την στερλίνα να καταγράφει σήμερα ήπια κέρδη, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με κέρδη 1,04% στις 5.405,32 μονάδες.



Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύθηκε κατά 0,80% στις 21.045,41 μονάδες.


Θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 1,5% τον Φεβρουάριο, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης