Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος 0,6% για τον χρυσό στα 1.302,90 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία κέρδη 0,3%

tags :
Άνοδος 0,6% για τον χρυσό στα 1.302,90 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία κέρδη 0,3%
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,6% ή 7,80 δολ., στα 1.302,90 δολ. ανά ουγγιά
Ανέκτησε τα 1.300 δολ. ο χρυσός, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit και το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στη Νέα Ζηλανδία έστρεψαν τους επενδυτές στην ασφάλεια του πολύτιμου μετάλλου.
Οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν χθες (14/3) συντριπτικά υπέρ της καθυστέρησης του Brexit για τουλάχιστον τρεις μήνες, με δεδομένο το αδιέξοδο στο οποίο έχει φθάσει η διαδικασία της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ενώ είχε προηγηθεί μία ακόμη ψηφοφορία κατά την οποία 249 βουλευτές τάχθηκαν κατά την προκήρυξης ενός νέου δημοψηφίσματος.
Στην άνοδο του χρυσού συνέβαλε και η ελαφριά αποδυνάμωση του δολαρίου, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν πως η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μεγαλύτερη αύξηση κατά 0,4%.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,6% ή 7,80 δολ., στα 1.302,90 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,6 μονάδες.
Το ευρώ σημειώνει άνοδο 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,132 δολ., στον απόηχο και των στοιχείων για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Ειδικότερα, ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 1,5% τον Φεβρουάριο, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Η στερλίνα καταγράφει κέρδη 0,3% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,328 δολ.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά και στις ενδείξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.
Σημερινό δημοσίευμα του κινεζικού πρακτορείου «Xinhua» έκανε λόγο για περαιτέρω πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ενώ ανέφερε ότι ο Κινέζος αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Liu He, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, και τον Αμερικανό Εμπορικό Αντιπρόσωπο, Robert Lighthizer.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης