Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή (17/3), λόγω ημιμαραθωνίου

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή (17/3), λόγω ημιμαραθωνίου
Κλειστό το κέντρο της Αθήνας την Κυριακή
Διακοπή της κυκλοφορίας σε συγκεκριμένες ώρες, σε λεωφόρους, οδούς και πλατείες του δήμου Αθηναίων προγραμματίστηκε την Κυριακή για την ομαλή διεξαγωγή του 8ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.
Ειδικότερα, θα ισχύσουν:

Προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων) κατά τις ώρες 07:00-13.00, σε:

*Λ. Βασ. Αμαλίας, μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 05:00 έως 14:00.
*Λ. Βασ. Αμαλίας, μεταξύ των λεωφόρων Βασ. Όλγας και Συγγρού, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
*Πανεπιστημίου (Ελ. Βενιζέλου), Σταδίου, Ακαδημίας, Φιλελλήνων, και Σόλωνος σε όλο το μήκος τους, καθώς και στις καθέτους τους έως την πρώτη παράλληλο.
*Πλατεία Ομονοίας.
*Πλατεία Συντάγματος.
*Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
*Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Αγ. Μελετίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 07:00 έως 11:00.
*Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
*Λ. Συγγρού, μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λ. Βασ. Αμαλίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
*Καλλιρόης, μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
*Αθ. Διάκου, Ηρ. Αττικού, Αραβαντινού και Ησιόδου σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
*Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), μεταξύ της οδού Κολωνού και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
*Αθηνάς, μεταξύ της οδού Σοφοκλέους και της πλ. Ομονοίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
*Ανώνυμη οδός (δίπλα στο πάρκο Ελευθερίας), σε όλο το μήκος της.
*Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της.
*Μονής Πετράκη, μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λ. Βασ. Σοφίας.
*Χαζηκώστα, σε όλο το μήκος της.
*Ζαχάρωφ, σε όλο το μήκος της.
*Τσόχα, μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας.
*Λ. Βουλιαγμένης, μεταξύ των οδών Τιμολέοντος και Αρδηττού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου.
*Αρδηττού, μεταξύ των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Βασ. Όλγας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
*Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, μεταξύ της Λ. Βασ. Όλγας και της οδού Βασ. Αλεξάνδρου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις της έως την πρώτη παράλληλο.
*Λ. Βασ. Σοφίας, μεταξύ της οδού Φειδιππίδου και της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, εξαιρουμένης της οδού Παπαδιαμαντοπούλου.
*Λ. Κηφισίας, μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Λ. Βασ. Σοφίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
*Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο, πλην των οδών Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.
*Λ. Μεσογείων, μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
Φειδιππίδου, μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, καθώς και στις καθέτους της έως την πρώτη παράλληλο.
Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων

Από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, κατά τις ώρες που τα τμήματά της θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία θα ισχύσει απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων, με εξαίρεση τους ελεγχόμενους κόμβους κάθετης διέλευσης σε:

*Λ. Αλεξάνδρας-Ιπποκράτους.
*Λ. Αλεξάνδρας-Χαρ. Τρικούπη.
*Πατησίων (28ης Οκτωβρίου)-Κοδριγκτώνος.
*Πατησίων (28ης Οκτωβρίου)-Στουρνάρα.
*Λ. Βασ. Σοφίας-Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας).
*Λ. Βασ. Σοφίας-Παπαδιαμαντοπούλου.
*Λ. Βασ. Σοφίας-Κόκκαλη.
*Λ. Βασ. Σοφίας-Ρηγίλλης (μόνο για οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ).
*Λ. Βασ. Κωσταντίνου-Ριζάρη.
*Λ. Βασ. Κωνσταντίνου-Βασ. Γεωργίου.
*Λ. Βασ. Κωνσταντίνου-Λ. Βασ. Σοφίας.
Σύμφωνα με την τροχαία, η διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.
Τα χρονικά διαστήματα των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων μπορεί να παραταθούν ή να μειωθούν, καθώς και να μην εφαρμοστούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων τροχαίας.

Πάνω από 25.000 δρομείς

Στον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ, τον δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται να λάβουν μέρος περισσοτέροι από 25.000 δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09.00 στην πλατεία Συντάγματος επί της λεωφόρου Αμαλίας.
Δέκα λεπτά αργότερα θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 3 χλμ στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος του Σταθμού Μετρό «Ευαγγελισμός».
Η εκκίνηση του αγώνα δρόμου για παιδιά και άτομα με αναπηρία (1.000μ) θα δοθεί στις 09.35 στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της οδού Ριζάρη. Τέλος, η εκκίνηση του αγώνα δρόμου των 5 χλμ θα δοθεί στις 11.45 στην πλατεία Συντάγματος στο ύψος των οδών Όθωνος και Μητροπόλεως.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS