Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Κατασκηνώσεις για παιδιά χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων

tags :
Κατασκηνώσεις για παιδιά χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων
Πρόγραμμα του υπ. Εργασίας
Σκοπός του προγράμματος του υπουργείου Εργασίας είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων.
Την κατάρτιση προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις για το 2019 αποφάσισαν, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γεώργιος Χουλιαράκης.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, σκοπός του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το έτος 2019 από την 15η Ιουνίου έως:

α) Την 3η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και
β) την 10η Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω. Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 συνεχόμενες ημέρες κατ' ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψήφιων παρόχων υποβάλλονται προς τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ , με τη χρήση κωδικών πρόσβασης.
Λεπτομέρειες για τη διαπίστευση των χρηστών, τη συμπλήρωση και την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, καθώς και για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, καθορίζονται με τη Δημόσια Πρόσκληση.
Σε περίπτωση υποβολής αίτησης με τρόπο διαφορετικό από αυτόν που ορίζεται ρητά στην πρόσκληση, η αίτηση δεν λαμβάνεται υπ' όψιν.
Η ηλεκτρονική αίτηση υποβάλλεται μέσα στην προθεσμία που ορίζεται ρητά στην πρόσκληση.
Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων.
Η ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής επέχει θέση δήλωσης αποδοχής των όρων και των προϋποθέσεων του προγράμματος, καθώς και δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 (ΦΕΚ Α' 75) για τα στοιχεία που διαλαμβάνονται σε αυτήν.
Η ανακρίβεια των στοιχείων που δηλώνονται στην αίτηση επισύρει τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Οι δυνητικοί πάροχοι φέρουν την ευθύνη της πλήρους και ορθής συμπλήρωσης της ηλεκτρονικής αίτησής τους.
Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων-δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες αιτήσεις που υποβάλλονται έως τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων σε αντικατάσταση των προηγουμένων.
Οι πάροχοι οφείλουν να επισυνάψουν στην ηλεκτρονική αίτησή τους τα απαιτούμενα για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δικαιολογητικά, ως η Δημόσια Πρόσκληση ορίσει, αλλιώς αποκλείονται από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης