Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών: Ο Τσίπρας επιμένει στο προοδευτικό μέτωπο, ο Μητσοτάκης δίνει μάχη κατά της χαλαρής ψήφου

tags :
Το διακύβευμα των ευρωεκλογών: Ο Τσίπρας επιμένει στο προοδευτικό μέτωπο, ο Μητσοτάκης δίνει μάχη κατά της χαλαρής ψήφου
Ο Τσίπρας επιμένει στο προοδευτικό μέτωπο, ο Μητσοτάκης ανοίγει μέτωπο στη χαλαρή ψήφο
Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκονται τα κομματικά επιτελεία καθώς απομένουν λίγο περισσότερο από δύο μήνες μέχρι την προσφυγή στις τριπλές κάλπες, ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Το διακύβευμα των ευρωεκλογών έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL, επισημαίνοντας την ανάγκη για μια ευρεία κοινωνική και πολιτική προοδευτική συμμαχία, σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να αναχαιτιστεί η ακροδεξιά και ο νεοφιλελευθερισμός.
«Έχουμε ιστορικό καθήκον να αγωνιστούμε από κοινού με όλες αυτές τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις παρά τις υπαρκτές διαφορετικότητες, για να αλλάξουμε τη σημερινή, ζοφερή πραγματικότητα», σημείωσε.
Με τη φράση «να ξεφύγουμε από τον εθνοκεντρισμό και τον ιδιότυπο εθνικισμό κομματιών της Αριστεράς,που επιχειρούν να απαντήσουν στην άνοδο της Ακροδεξιάς με τον πιο αυτοκαταστροφικό και βλαπτικό τρόπο» ο πρωθυπουργός επανέλαβε ξανά κάλεσμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις στέλνοντας παράλληλα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.
«Για να γίνουμε πειστικοί, πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα του διεθνισμού των νέων κοινωνικών κινημάτων και της ίδιας μας της ιστορικής κληρονομιάς.
Και να καλέσουμε με αυτοπεποίθηση και τόλμη όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, από τους Πράσινους και τους Σοσιαλιστές, που επανατοποθετούνται πολιτικά, μέχρι τους ριζοσπάστες της αριστεράς, σε ένα μεγάλο, ενωτικό μέτωπο για την Ευρώπη των πολλών».
Στο κυβερνητικό στρατόπεδο προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις κάλπες της 26ης Μαΐου ενώ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην εκδήλωση που διοργανώνει στις 27 Μαρτίου για την προοδευτική συμμαχία.
Εκεί, θα παρουσιαστεί η διακήρυξη για τις ευρωεκλογές ενώ θα συγκροτηθεί πλατιά εκλογική επιτροπή.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι συναντήσεις στη  Κουμουνδούρου με εκπροσώπους ομάδων και συλλογικοτήτων από το χώρο της κεντροαριστεράς, καθώς επίσης και ανένταχτες προσωπικότητες της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας με στόχο τις πρωτοβουλίες που θα ξεδιπλώσουν το επόμενο διάστημα, για τη συγκρότηση ενός προοδευτικού πόλου ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά, στη χώρα μας και στην Ευρώπη.
Μέχρι τώρα βέβαια αυτά τα μηνύματα δεν βρίσκουν ανταπόκριση σε υψηλό επίπεδο.
Και ενδεικτικό είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου στον οποίο είχαν επενδύσει πολλοί από το κυβερνητικό στρατόπεδο, είπε ότι περαιτέρω διαβούλευση για συνεργασία μπορεί να γίνει μετά τις εκλογές ενώ σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είχε απευθύνει στην Κεντροαριστερά την πρόσκληση περί συνεργασίας για προοδευτικές αλλαγές το 2015.
Ορισμένοι πάντως θεώρησαν ικανοποιητικό τον χαρακτηρισμό, χαρισματικός για τον πρωθυπουργό, μόνο που άλλοι αντέτειναν ότι εκείνο που στην πραγματικότητα είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι ότι πρόκειται για…. χαρισματικό ψεύτη.

Μητσοτάκης: Περιοδείες με στόχο να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η Αξιωματική Αντιπολίτευση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το στίγμα από τη Θράκη επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει χώρος για χαλαρή ψήφο στις ευρωεκλογές, προσδίδοντας δημοψηφικό χαρακτήρα σε αυτές.
Η ΝΔ περιδιαβαίνει το δρόμο προς τις επερχόμενες πολλαπλές κάλπες του Μαΐου με ένα ευρύ πρόγραμμα περιοδειών απ’ άκρη σ΄άκρη στην Ελλάδα προκειμένου να αναδείξει και να επικοινωνήσει το κυβερνητικό της σχέδιο ανεξάρτητα από το αν οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της κυβερνητικής θητείας ή αν ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει τελικά να τις προκαλέσει τον Μάιο.  
Ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις τελευταίες εβδομάδες επισκέφθηκε τη Ρόδο, τη Λέσβο, την Ξάνθη και τα μειονοτικά χωριά της Ροδόπης ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ακολουθήσουν περιοδείες στα Ιόνια νησιά και την Αιτωλοακαρνανία.
Την Τετάρτη 20 Μαρτίου ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα μιλήσει για την ψήφο των αποδήμων αλλά και για την φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό σε μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από τις γραμματείες Οικουμενικού Ελληνισμού και Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης