Διεθνή

Facebook: Τη χειρότερη βδομάδα του έζησε ο Zuckerberg που βλέπει τις μετοχές του Facebook να κατρακυλούν

Facebook: Τη χειρότερη βδομάδα του έζησε ο Zuckerberg που βλέπει τις μετοχές του Facebook να κατρακυλούν
Το πιο σκληρό χτύπημα να έρχεται χθες (15/3) με τη σφαγή 49 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία που παρουσιάστηκε ζωντανά στο Facebook
Μια από τις χειρότερες βδομάδες της ζωής του ήταν η περασμένη για τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook Mark Zuckerberg ο οποίος είδε τις μετοχές του FB να μειώνονται σε χαμηλό των τελευταίων δύο μηνών στο 2,5% για να κλείσουν στα 165,98 δολάρια.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εβδομάδα των κακών ειδήσεων άρχισε ουσιαστικά στις 8 Μαρτίου μετά την πρόταση της αμερικανίδας γερουσιαστή και υποψήφια για την προεδρεία Elizabeth Warren, προς τον Zuckerberg να διαλύσει την εταιρεία.
Ακολούθησε η μεγαλύτερη διακοπή του κοινωνικού δικτύου και των υπηρεσιών του Facebook, η οποία επισκίασε ακόμη και την είδηση μιας ποινικής έρευνας σχετικά με τις συμφωνίες δεδομένων της εταιρείας με άλλες εταιρείες.
Η τεχνική δυσλειτουργία του Facebook επιλύθηκε εγκαίρως για να αναρτήσει την αναχώρηση δύο βασικών στελεχών του, με το πιο σκληρό χτύπημα να έρχεται χθες (15/3) με τη σφαγή 49 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία, που παρουσιάστηκε ζωντανά στο Facebook.
«Τα Hedge Funds που είχαν προηγουμένως εφησυχάσει για τους πρόσφατους αρνητικούς τίτλους, αντιμετώπισαν με επιδοκιμασία την απόφαση αυτή» ανέφερε ο αναλυτής της Lynx Equity Strategies Jahanara Nissar.
Εκατομμύρια πολίτες από όλο τον κόσμο σχολίασαν αρνητικά την απόφαση αυτή του Facebook, σχόλια τα οποία θεωρούνται τα χειρότερα που έχει λάβει ποτέ η εταιρεία με πολλούς καταναλωτές, νομοθέτες αλλά και επενδυτές να διερωτούνται πλέον αν το Facebook, που ιδρύθηκε από τον Zuckerberg το 2004 στο δωμάτιο του στο Πανεπιστήμιο Harvard, κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Το χειρότερο δε, είναι ότι η συζήτηση έχει περάσει πλέον σε υψηλότερο επίπεδο καθώς αρκετές κυβερνήσεις μελετούν το ενδεχόμενο λήψης μέτρων.
Οι καταγγελίες γίνονται όλο και πιο δυνατές, καθώς το Facebook δεν έχει καταφέρει να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα ή στην προστασία των χρηστών από την εξάπλωση της ρητορικής του μίσους, της παραπληροφόρησης και των ζωντανών λήψεων βίαιων γεγονότων.
Τώρα η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με συνεχείς επιθεωρήσεις και έρευνες σε όλο τον κόσμο για το ενδεχόμενο να έχει προβεί σε παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, που αποκαλύφθηκαν πέρυσι, και απορρέουν από τη σχέση της με την Cambridge Analytica, που έλαβε τα δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του facebook χωρίς τη συγκατάθεσή των χρηστών του.
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι δημιούργησε μια ομάδα εργασίας για να εξετάσει ενδεχόμενες αντιανταγωνιστικές συμπεριφορές από το Facebook, το Google, Alphabet Inc.κτλ ενώ αρκετοί γενικοί εισαγγελείς εξετάζουν και τις πρακτικές απορρήτου του Facebook.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης