Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως (ΝΔ): Οι ευρωεκλογές αποκτούν χαρακτήρα εθνικών εκλογών – Ο Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι ενωτικός

Κεραμέως (ΝΔ): Οι ευρωεκλογές αποκτούν χαρακτήρα εθνικών εκλογών – Ο Μητσοτάκης έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι ενωτικός
"Θα είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2015 που θα βρεθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών της", αναφέρει η Νίκη Κεραμέως
Χαρακτήρα εθνικών εκλογών αποκτούν οι ευρωεκλογές οι οποίες «αναδεικνύονται και σε δημοψήφισμα με επιπλέον βαρύτητα», στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός τελικά οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Οκτώβριο, όπως αναφέρει η βουλευτής της ΝΔ και υποψήφια στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθήνας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Νέα Σελίδα", που κυκλοφορεί την Κυριακή 17/3.
Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, «θα είναι η πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2015 που θα βρεθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προ των ευθυνών της, που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να της στείλουν ένα σαφές μήνυμα αποδοκιμασίας των καταστροφικών πολιτικών της, του λαϊκισμού και του διχασμού, που έχει εδραιώσει στη χώρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια».
Η ίδια τονίζει ότι «θα δοθεί στους ψηφοφόρους η δυνατότητα να επιλέξουν την εναλλακτική της ΝΔ, που πρεσβεύει μια συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες».
Ακόμα, η κ. Κεραμέως σημειώνει πως χάθηκε η ευκαιρία ευρείας και τολμηρής Συνταγματικής Αναθεώρησης, «όπως το άρθρο 16, για να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και το άρθρο 24, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη προστασία από την κλιματική αλλαγή»,
Μάλιστα, εγκαλεί την κυβέρνηση για προώθηση «περιορισμένων αλλαγών που εξυπηρετούν μικροκομματικά συμφέροντα» και σημειώνει πως «η αποσύνδεση της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε να μην γίνεται η προεδρική εκλογή αντικείμενο εργαλειοποίησης, ασφαλώς και είναι θετική και τη στηρίξαμε».
«Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση που ενισχύει μακροπρόθεσμα την πολιτική σταθερότητα της χώρας», συμπληρώνει, ενώ σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται από κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζει ότι μπορούν να συνυπάρξουν «διαφορετικές απόψεις και στελέχη με διαφορετική έκφραση, ύφος και χαρακτήρα».
Ο Κ. Μητσοτάκης «έχει αποδείξει εμπράκτως ότι είναι ενωτικός», τονίζει η κ. Κεραμέως και προσθέτει πως «παραδοσιακές αρχές και αξίες, προοδευτικές και φιλελεύθερες ιδέες, μαζί με μια τολμηρή διάθεση αλλαγής αλληλοσυμπληρώνονται σε μια βέλτιστη ισορροπία και συνιστούν τη νέα πρόταση της ΝΔ για μια σύγχρονη διακυβέρνηση».
Υπογραμμίζει ότι η ΝΔ δίνει έμφαση «στην υγιή επιχειρηματικότητα και την ατομική πρωτοβουλία, στην ιδιωτική οικονομία, στην ανταγωνιστικότητα, στην παραγωγικότητα, στο αποτελεσματικό κράτος», ενώ σημειώνει ότι δεν θεωρεί ότι οι διεργασίες που εξελίσσονται «στα δεξιά της ΝΔ» μπορούν να την πλήξουν.
«Δεν εφησυχάζουμε.
Πρέπει και μπορούμε να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας, ώστε να συγκροτηθεί μια ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση με αρχηγό τον πρόεδρό μας, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στόχο την ανόρθωση της χώρας μετά τη λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», αναφέρει χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης