Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ιράν: Οι ΗΠΑ με τις τοποθετήσεις τους προκαλούν συνεχώς εντάσεις στην αγορά πετρελαίου

Ιράν: Οι ΗΠΑ με τις τοποθετήσεις τους προκαλούν συνεχώς εντάσεις στην αγορά πετρελαίου
«Οι Αμερικανοί μιλάνε πολύ και τους συμβουλεύω να μιλούν λιγότερο», σημείωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου
Επίθεση στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Bijan Zanganeh, λέγοντας πως τα συνεχή τους σχόλια σχετικά με τις τιμές του μαύρου χρυσού έχουν προκαλέσει εντάσεις στην αγορά. 
«Οι Αμερικανοί μιλάνε πολύ και τους συμβουλεύω να μιλούν λιγότερο.
Έχουν προκαλέσει εντάσεις στην αγορά πετρελαίου για πάνω από ένα χρόνο τώρα και είναι υπεύθυνοι γι 'αυτό, και αν αυτή η τάση συνεχιστεί, η αγορά θα είναι πιο τεταμένη », ανέφερε ο Ιρανός υπουργός.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, ο οποίος έχει αναγάγει την αμερικανική οικονομία σε ένα από τα κορυφαία του θέματα, έχει επανειλημμένα τοποθετηθεί μέσω Twitter για τις τιμές του πετρελαίου και τον ΟΠΕΚ.
Έχει εκφράσει την ανησυχία του για τις υψηλότερες τιμές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του περασμένου μήνα και πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τον Δεκέμβριο.
Τα αμερικανικά συμβόλαια αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την περασμένη Παρασκευή 2019, αλλά αργότερα υποχώρησαν μαζί με το πετρέλαιο αναφοράς Brent καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία και η ισχυρή παραγωγή των ΗΠΑ έβαλε φρένο στις τιμές.
Ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, μιας συμμαχίας γνωστής ως ΟΠΕΚ +, συμφώνησαν πέρυσι να μειώσουν την παραγωγή, εν μέρει ως απάντηση στην αυξημένη παραγωγή σχιστολιθικών πετρωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης