Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία μετά την παγκόσμια κατακραυγή

Το Facebook κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο από την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία μετά την παγκόσμια κατακραυγή
Ο δράστης μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράισττσερτς χρησιμοποιώντας εφαρμογή σχεδιασμένη για extreme sport
Μετά τις σκληρές επιθέσεις που δέχθηκε για τη στάση που τήρησε απέναντι στο μακελειό της Νέας Ζηλανδίας το facebook κατέβασε ενάμισι εκατομμύριο βίντεο που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο του από τις επιθέσεις στη Νέα Ζηλανδία.
«Τις πρώτες 24 ώρες κατεβάσαμε 1,5 εκατομμύριο βίντεο της επίθεσης παγκοσμίως, από τα οποία περισσότερο από το 1,2 εκατομμύριο μπλοκαρίστηκαν προτού ανέβουν» στο διαδίκτυο, γνωστοποίησε με tweet του αργά το Σάββατο το Facebook.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι κατεβάζει ακόμη και τις εκδοχές του βίντεο που έχουν τροποποιηθεί ώστε να μην δείχνουν βίαιες εικόνες από σεβασμό για τους ανθρώπους που επηρεάζονται από το μακελειό.
Ο 28χρονος Brendon Tarrant, δράστης του μακελειού που άφησε πίσω του τουλάχιστον 50 νεκρούς, μετέδιδε επί 17 λεπτά απευθείας μέσω του Facebook τις επιθέσεις στα δύο τεμένη του Κράισττσερτς χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για όσους κάνουν extreme sports.
Το βίντεο αυτό αναμεταδιδόταν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επί ώρες.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jasinta Aders δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να συζητήσει την εφαρμογή του live streaming με στελέχη του Facebook.
Όπως είπε η Ardes, η Sheril Santberg, υψηλόβαθμο στέλεχος του Facebook, έστειλε συλλυπητήρια για τα 50 θύματα του μακελειού. «Φυσικά είχα επαφή με τη Santberg.
Δεν της έχω μιλήσει προσωπικά, αλλά έχει επικοινωνήσει μαζί μας, αναγνωρίζοντας τι έχει συμβεί εδώ στη Νέα Ζηλανδία», εξήγησε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, ερωτηθείσα αν το Facebook θα πρέπει να σταματήσει το live streaming.
«Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα συζητήσω απευθείας με το Facebook», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης