Πολιτική

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 18/3 ο Κατρούγκαλος για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 18/3 ο Κατρούγκαλος για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
H συζήτηση των Υπουργών Εξωτερικών θα περιστραφεί γύρω από τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει αύριο, Δευτέρα 18/3, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
H συζήτηση των Υπουργών Εξωτερικών θα περιστραφεί γύρω από τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις, ειδικότερα στην κατάσταση στην Υεμένη, ενώ θα συζητηθούν επίσης οι σχέσεις της Ε.Ε. με την Μολδαβία, εν συνεχεία των εκεί πρόσφατων βουλευτικών εκλογών (24 Φεβρουαρίου).
Έμφαση, επίσης, θα δοθεί στις σχέσεις ΕΕ-Κίνας, με στόχο την προετοιμασία της αντίστοιχης συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί 21-22 Μαρτίου.
Οι Υπουργοί θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Κινέζο ομόλογό τους κ. Wang Yi επί των θεμάτων διεθνούς ενδιαφέροντος που θα απασχολήσουν την επικείμενη 21η Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.- Κίνας (στις Βρυξέλλες, 9 Απριλίου).
Το πρωί της ίδιας ημέρας και πριν την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο κ. Κατρούγκαλος, μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Τ. Meleșcanu, θα παραθέσουν πρόγευμα εργασίας των Φίλων της Βόρειας Μακεδονίας, με προσκεκλημένο το Ν. Ντιμιτρόφ.
Αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσει η πορεία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, ενώ θα τονισθεί η σημασία της υλοποίησης της μεταρρυθμιστικής ατζέντας αλλά και της απαρέγκλιτης εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης