Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Αρκετοί βουλευτές άλλαξαν γνώμη για τη συμφωνία για το Brexit και θα το ψηφίσουν

Hammond (Βρετανός ΥΠΟΙΚ): Αρκετοί βουλευτές άλλαξαν γνώμη για τη συμφωνία για το Brexit και θα το ψηφίσουν
Η Theresa May σχεδιάζει να φέρει για τρίτη φορά προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο τη συμφωνία της για το Brexit
Το ότι «η βρετανική κυβέρνηση δεν διαθέτει ακόμη την υποστήριξη αρκετών βουλευτών προκειμένου να κερδίσει μια κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τη συμφωνία της για το Brexit» παραδέχθηκε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Philip Hammond εκτιμώντας ωστόσο ότι «ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων στρέφονται σταδιακά προς την υποστήριξη του σχεδίου».
Το πολιτικό αδιέξοδο της πρωθυπουργού Theresa May παραμένει καθώς σχεδιάζει να φέρει για τρίτη φορά προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, τη συμφωνία της για το Brexit.
Ωστόσο ο βρετανός ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει τελικά μόνο εάν η May έχει τη διαβεβαίωση από βουλευτές ότι αυτή τη φορά θα το ψηφίσουν.
«Αυτό που συνέβη από την περασμένη Τρίτη είναι ότι ένας σημαντικός αριθμός συναδέλφων... έχουν αλλάξει γνώμη και αποφάσισαν πως οι εναλλακτικές λύσεις είναι τόσο δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από αυτούς ώστε σκέπτονται πως η συμφωνία της πρωθυπουργού είναι ο καλύτερος τρόπος να υλοποιηθεί το Brexit», δήλωσε ο Hammon στο BBC.
Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση διαθέτει αρκετό αριθμό βουλευτών, απάντησε:
"Όχι ακόμη, είναι μια εργασία σε εξέλιξη".
Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Εργατικών, Jeremy Corbyn, απηύθυνε επιστολή σε βουλευτές όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να συζητήσουν τρόπους εξόδου από το αδιέξοδο.
Σε επιστολή που έστειλε σε βουλευτές όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου, ο Corbyn τους απηύθυνε πρόσκληση να συναντηθούν μαζί του και με τον σκιώδη υπουργό των Εργατικών για το Brexit Ker Starmer προκειμένου να συζητήσουν πώς "θα σπάσει το αδιέξοδο του Brexit", και να χρησιμοποιήσουν ως σημείο αφετηρίας το εναλλακτικό σχέδιο των Εργατικών και την υποστήριξή του για μια ψηφοφορία προκειμένου να αποφευχθεί ένα "καταστροφικό Brexit".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης