Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεροβασίλη: Η πολιτική μας άρχισε να αποδίδει αναπτυξιακούς καρπούς – Στη ΝΔ πάσχουν από στερητικό σύνδρομο εξουσίας

Γεροβασίλη: Η πολιτική μας άρχισε να αποδίδει αναπτυξιακούς καρπούς – Στη ΝΔ πάσχουν από στερητικό σύνδρομο εξουσίας
"H πολιτική μας άρχισε να αποδίδει αναπτυξιακούς καρπούς κι οι πολίτες το διαπιστώνουν", τόνισε η Ό. Γεροβασίλη
«Η έκδοση του δεκαετούς ομολόγου έχει μία και μόνη ανάγνωση που εδράζεται στον κοινό νου και την πραγματικότητα: πως η κυβέρνηση κατόρθωσε να οδηγήσει την οικονομία μας σε αλλαγή σελίδας, σε συνεχή βελτίωση και κατάκτηση της αξιοπιστίας και του χαμένου ζωτικού της χώρου στο παγκόσμιο περιβάλλον», τόνισε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
Υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «η υλοποίηση θετικών μέτρων για τους συμπολίτες μας, μέτρων που έπειτα από πολλά χρόνια σκληρής λιτότητας δίνουν ανάσα στους πολλούς και που καμιά στιγμή δεν έλειψαν απ' την κυβερνητική πολιτική ατζέντα, θα μπορεί να πραγματοποιείται πλέον με ευνοϊκότερους όρους», προσθέτοντας ότι «η πολιτική μας άρχισε να αποδίδει αναπτυξιακούς καρπούς κι οι πολίτες το διαπιστώνουν, όλο και περισσότερο, στην καθημερινότητά τους».
Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση τα δίνει όλα ενόψει εκλογών, με κίνδυνο να χαθούν πολλά από όσα κερδήθηκαν αυτά τα χρόνια, η κ. Γεροβασίλη αναφέρει ότι «δυσκολεύεται κανείς να βρει δημόσιο λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς κινδυνολογία.
Στην προκειμένη περίπτωση κινδυνολογεί όχι απλά από συνήθεια αλλά για να υπερασπιστεί τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογική της βάση, τις εξαγγελίες του αρχηγού της και μιας σειράς στελεχών της που τάσσονται, άλλοτε φανερά, άλλοτε κεκαλυμμένα, υπέρ των διαρκών περικοπών προς χάριν της ευημερίας των αριθμών, κατά του δημόσιου χαρακτήρα του κράτους, κατά των κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών, υπέρ των νόμων της αγοράς.
Κινδυνολογούν, μάλιστα, με αναφορά στη μνημονιακή πραγματικότητα για την οποία φρόντισαν όχι μόνο να μας επιβληθεί αλλά διεκδίκησαν και την ιδεολογική της πατρότητα».
Συμπληρώνει ότι «από την πρώτη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης συνειδητοποίησε πως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης πολιτεύεται με σημαία την καταστροφολογία και όπλο τον γκεμπελισμό.
Μέρα παρά μέρα κάνει και από μια αποτυχημένη πρόβλεψη.
Και παρότι συνεχώς διαψεύδεται, το «μαντείο» της Πειραιώς δεν πτοείται, βασίζει την πολιτική του στις στατιστικές πιθανότητες και συνεχίζει, ελπίζοντας...
Ενώ παράλληλα προσπαθεί να μπλοκάρει και να σαμποτάρει αναγκαίες θεσμικές τομές».
Στη ΝΔ, σύμφωνα με την υπουργό, «δεν ενδιαφέρονται ούτε για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του δημόσιου λόγου, ούτε για τη χώρα, ούτε για όλους τους πολίτες.
Το μόνο για το οποίο ενδιαφέρονται είναι να επιστρέψουν στην εξουσία. Πάσχουν από στερητικό σύνδρομο εξουσίας».
Επιπλέον, «σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, στην προσπάθειά του να ηγηθεί του χώρου του, έχει συμμαχήσει με ακροδεξιές δυνάμεις που δίνουν δυστυχώς τον τόνο στο κόμμα της ΝΔ και καλλιεργούν την ανασφάλεια»,
Η κ. Γεροβασίλη υπογραμμίζει ότι «το Μέγαρο Μαξίμου δεν "κομίζει γλαύκας εις Αθήνας", απλά επισημαίνει την πραγματικότητα, το κοινό μυστικό, πως ένα σύστημα συμφερόντων είχε εθιστεί σε προνομιακές σχέσεις με την εξουσία, πως οι πολιτικές μάχες της Αριστεράς, σε αντίθεση με της σημερινής ΝΔ, δίνονται με μοναδικά όπλα την ιδεολογία της και τον λαό και πως η νεοφιλελεύθερη πολιτική ταυτότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσδίδει στο κράτος περισσότερο χαρακτηριστικά προνομίων για τους λίγους και λιγότερο μέριμνας για τους πολλούς».
Κάνοντας αναφορά στις ευρωεκλογές του Μαΐου, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι το αποτέλεσμά τους «θα είναι κρίσιμο για το μέλλον της ίδιας της Ενωμένης Ευρώπης, για να μη χαθεί η ελπίδα, για να χτίσουμε με αισιοδοξία μια καλύτερη Ευρώπη».
Απαντώντας στην κριτική ότι τα θέματα ασφάλειας αποτελούν αχίλλειο πτέρνα για την κυβέρνηση αναφέρει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση επιλέγει να σηκώνει θόρυβο γύρω από την ασφάλεια, νομίζοντας ότι θα αποκομίσει εκλογικά κέρδη», αλλά και πως «η πραγματικότητα διαψεύδει τη ΝΔ, καθώς η τάση είναι πτωτική στις βασικές κατηγορίες αδικημάτων».
Υπογραμμίζει μάλιστα ότι γίνονται στοχευμένες, μεθοδικές επιχειρήσεις για να περιοριστεί το έγκλημα σε κάθε επίπεδο και πως η Ελλάδα ήταν και είναι ασφαλής προορισμός και γι’ αυτό ο τουρισμός καταγράφει κάθε χρόνο νέα ρεκόρ.
Επιπλέον, η υπουργός επισημαίνει ότι για πρώτη φορά δημιουργείται στην Ελληνική Αστυνομία οργανωτική δομή για τη συντονισμένη αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, συμπληρώνοντας ότι το αστυνομικό προσωπικό θα εκπαιδευτεί και η επιμόρφωση θα είναι διαρκής, ενώ παράλληλα, θα τρέξουν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και την πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης, του εκφοβισμού και της αντεκδίκησης.
Μάλιστα, «Γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας» θα δημιουργηθούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις περιφερειακές Διευθύνσεις της Αστυνομίας.
Τέλος, σε ερώτηση για την προηγούμενη κυβερνητική θέση της ήταν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι
από το 2015 υλοποιούνται μεταρρυθμίσεις που δεν περιορίστηκαν στην οικονομία, άλλα αφορούσαν τομείς όπως η κοινωνική πολιτική, η υγεία, η εκπαίδευση και η δημόσια διοίκηση, «μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν το πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης, που βελτιώνουν τις υπηρεσίες προς τους πολίτες».
«Σήμερα, έχουμε μια δημόσια διοίκηση αποτελεσματικότερη, αποδοτικότερη, πιο αξιοκρατική και πιο ανεξάρτητη από πολιτικές παρεμβάσεις», σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης