Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αυγενάκης (ΝΔ): Ο νόμος Κατρούγκαλου τιμωρεί τη δημιουργικότητα και την εργασία - Οι νέοι ζητούν ευκαιρίες

Αυγενάκης (ΝΔ): Ο νόμος Κατρούγκαλου τιμωρεί τη δημιουργικότητα και την εργασία - Οι νέοι ζητούν ευκαιρίες
Το δεύτερο νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση η ΝΔ ως κυβέρνηση αφορά μια «τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση», σύμφωνα με τον Λ. Αυγενάκη
«Οι νέοι που συναντούμε σε όλη την Ελλάδα, δεν ζητούν από τη ΝΔ ούτε επιδόματα, ούτε ευκαιριακή απασχόληση στο Δημόσιο», αλλά «ευκαιρίες για να φτιάξουν τη ζωή τους», τόνισε ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, βουλευτής Ηρακλείου, Λ. Αυγενάκης, από τις Γούρνες Ηρακλείου.
Ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα "Ενεργοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό της Πατρίδας μας", που διεξήχθη στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας "Η Αλλαγή που Αξίζουμε", ανέφερε πως «μιλάμε για ένα επιστημονικό κεφάλαιο εν υπνώσει.
Ένα επιστημονικό κεφάλαιο που είτε ετεροαπασχολείται, είτε δεν του δίνονται οι δυνατότητες να αναπτυχθεί περαιτέρω και να δυναμώσει το ίδιο, αλλά συνακόλουθα και η οικονομία».
Κάνοντας αναφορά στο ασφαλιστικό, χαρακτήρισε ως κακό το νόμο Κατρούγκαλου, εξηγώντας πως όχι μόνο μειώνει τις συντάξεις, αλλά «τιμωρεί τελικά τη δημιουργικότητα και την εργασία» και τόνισε ότι «ο νόμος Κατρούγκαλου καταργείται».
Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, οι εισφορές πρέπει να μειωθούν  «και θα μειωθούν», ενώ «οι νέοι εργαζόμενοι αποκτούν προσωπικούς ατομικούς λογαριασμούς που αντικαθιστούν τις σημερινές επικουρικές συντάξεις».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η επόμενη κυβέρνηση, η κυβέρνηση της ΝΔ», το δεύτερο νομοσχέδιο που θα καταθέσει προς ψήφιση θα αφορά μια «τολμηρή φορολογική μεταρρύθμιση».
Έκανε λόγο για «δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων στο 9% από 22% που ισχύει σήμερα για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση του εταιρικού φόρου στο 20% από 29% και στα μερίσματα στο 5% από 15%, μείωση εισφορών για κύρια σύνταξη από 20% σήμερα, στο 15%».
Περαιτέρω, μίλησε για «πλήρη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις εντός της πρώτης διετίας της νέας διακυβέρνησης».
Επίσης, για «ρύθμιση των "κόκκινων δανείων" βασισμένη στην πρότασή μας για τη δεύτερη ευκαιρία που προστατεύει τα ευάλωτα νοικοκυριά και βοηθάει την αναδιάρθρωση βιώσιμων επιχειρήσεων», αλλά και «στήριξη της ελληνικής οικογένειας με άμεση ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί, που υπολογίζεται στα 150 εκατ. ευρώ ετησίως».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης