Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Πρέπει να αποτρέψουμε την εκλογή Weber στην προεδρία της Κομισιόν

Παπαδημούλης: Πρέπει να αποτρέψουμε την εκλογή Weber στην προεδρία της Κομισιόν
"Η πρότασή μας αφορά σε ένα εναλλακτικό μοντέλο, που ενισχύει την εργασιακή και κοινωνική ασφάλεια", τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης
«H άλλη Ευρώπη που επιδιώκουμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στην ανάπτυξη ενός ισχυρού αριστερού και προοδευτικού πόλου, που θα προωθεί μια αληθινή, ισόρροπη ενοποίηση προς όφελος των πολιτών, των πολλών», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλης.
Μιλώντας στην εκδήλωση της ΝΕ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βούλα, με θέμα τις προκλήσεις των ευρωεκλογών και το προοδευτικό μέτωπο κατά του νεοφιλελευθερισμού και τις ακροδεξιάς, ο κ. Παπαδημούλης , αφού ανέφερε ότι «οι Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για όλους μας, για τη χώρα μας, για την κοινωνία μας, για την Ευρώπη συνολικά», υπογράμμισε πως «πρέπει να ψηφίσουμε μαζικά και να επιλέξουμε εάν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά με ασφάλεια και ευημερία, να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, να επιδιώξουμε επιτέλους μια ισχυρή οικονομική και πολιτική ενοποίηση».
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόνισε πως «αυτό που λέγαμε παλιότερα ότι θέλουμε μια ‘άλλη Ευρώπη’, είναι κάτι που θέλουν πια όλοι», ξεκαθαρίζοντας πως «η άλλη Ευρώπη που επιδιώκουμε εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφορά στην ανάπτυξη ενός ισχυρού αριστερού και προοδευτικού πόλου, που θα προωθεί μια αληθινή, ισόρροπη ενοποίηση προς όφελος των πολιτών, των πολλών», σε αντίθεση, όπως δήλωσε, «με την άλλη Ευρώπη που επικαλείται το υβρίδιο νεοφιλευθερισμού και ακροδεξιάς, την Ευρώπη δηλαδή της οπισθοδρόμησης, του περιορισμού των δικαιωμάτων και ευκαιριών, την Ευρώπη του σκοταδισμού».
«Η πρότασή μας αφορά συγκεκριμένα σε ένα εναλλακτικό μοντέλο, που απομονώνει τις πολιτικές λιτότητας, που προωθεί τη βιώσιμη ανάπτυξη, που ενισχύει την εργασιακή και κοινωνική ασφάλεια, που επιταχύνει την φορολογική εναρμόνιση, την τραπεζική ενοποίηση και την εγγύηση των καταθέσεων, που θωρακίζει τα ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα», συμπλήρωσε και συνέχισε λέγοντας ότι «ένα τέτοιο μοντέλο εφικτό».
Ωστόσο, για να προχωρήσει αποτελεσματικά, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη,  χρειάζεται να «διαμορφώσουμε μια ισχυρή, πλατιά κοινωνική και πολιτική, προοδευτική συμμαχία, χρειάζεται να έχουμε την πλειοψηφία στην επόμενη σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου, να αποτρέψουμε την άνοδο της ακροδεξιάς, να αποτρέψουμε την εκλογή Weber στην προεδρία Κομισιόν».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης