Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πώς η Boeing περιπλέκει τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας και καθιστά δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας

Πώς η Boeing περιπλέκει τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας και καθιστά δύσκολη την επίτευξη συμφωνίας
Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες και επιχειρήσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης έχουν προχωρήσει στις περισσότερες παραγγελίες για το 737 Max εκτός των ΗΠΑ
Η καθήλωση όλων των αεροσκαφών 737 Max 8 της Boeing απειλεί να περιπλέξει τις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης έχουν προχωρήσει στις περισσότερες παραγγελίες για το 737 Max εκτός των ΗΠΑ το οποίο ελέγχεται από τις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως μετά από τα δύο πολύνεκρα αεροπορικά δυστυχήματα τους τελευταίους έξι μήνες.
Το συγκεκριμένο μοντέλο βρίσκεται  επίσης στο επίκεντρο των σχεδίων της Boeing, καθώς αντιπροσωπεύει το 80% των μη παραδοθέντων αεροσκαφών.
Η αβεβαιότητα σχετικά με το 737 Max δημιουργεί ένα ζήτημα για τους διαπραγματευτές της Κίνας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στις πιέσεις της κυβέρνησης Trump πάνω στις βιομηχανικές πολιτικές, προσφερόμενοι να δώσουν επιπλέον  1,2 δισ. δολάρια για  τις αμερικανικές εξαγωγές για έξι χρόνια.
Τα αεροσκάφη της Boeing βρίσκονται στη λίστα των αμερικανικών  εξαγωγών προς την Κίνα, μαζί με το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, τη σόγια και το καλαμπόκι.
Τα αεροπορικά δυστυχήματα και η ταχεία καθήλωση των αεροσκαφών αυτών στο έδαφος, δεν προδιαθέτουν, πως το Πεκίνο θα αγοράσει περισσότερα 737 Max, σημειώνουν οι Financial Times.
«Σίγουρα δεν μπορούμε να αγοράσουμε αυτό το μοντέλο.
Πρόκειται για ζήτημα ασφάλειας, όχι εμπορίου », δήλωσε ο We Weiwen, πρώην κινέζος διπλωμάτης και τώρα ανώτερος ερευνητής στο Κέντρο για την Κίνα και την Παγκοσμιοποίηση στο Πεκίνο.
«Άλλα μοντέλα της Boeing δεν έχουν τέτοια προβλήματα, ειδικά αυτά που έχουν αποδειχθεί ότι διαθέτουν μεγάλη ποιότητα μετά από χρόνια λειτουργίας.
Μπορούμε ακόμα να τα αγοράσουμε, αλλά χωρίς αμφιβολία θα πρέπει να υπάρξουν αυστηρότεροι έλεγχοι ποιότητας πριν από την αποδοχή», συνέχισε.
Μια συνάντηση μεταξύ του προέδρου Donald Trump και του κινέζου ομολόγου  του Xi Jinping συμφωνήθηκε για τον Απρίλιο - με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να λέει ότι δεν βιάζεται να επιτύχει μια εμπορική συμφωνία.
Σημαντικά ζητήματα δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του εμπορίου των ΗΠΑ Robert Lighthizer την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι πλευρές διαπραγματεύονται τον μηχανισμό επιβολής, την τύχη των υφιστάμενων δασμών και το πεδίο των κινεζικών παραχωρήσεων στις βιομηχανικές επιδοτήσεις και στην πνευματική ιδιοκτησία.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης