Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σαουδική Αραβία: Θα χρειαστεί επέκταση της μείωσης στην παραγωγή πετρελαίου το β' εξάμηνο του 2019

Σαουδική Αραβία: Θα χρειαστεί επέκταση της μείωσης στην παραγωγή πετρελαίου το β' εξάμηνο του 2019
Η παραγωγή παγκοσμίως παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, παρά τις σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ  στο Ιράν και τη Βενεζουέλα
Πιθανότατα θα χρειαστεί η επέκταση της μείωσης στην παραγωγή πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του 2019, προειδοποιεί η Σαουδική Αραβία τονίζοντας την Κυριακή (17/3/2109), πως κύριο μέλημα του ΟΠΕΚ θα πρέπει να είναι η εξισορρόπηση της αγοράς μαύρου χρυσού.
Η παραγωγή παγκοσμίως παρουσιάζει αυξητικές τάσεις, παρά τις σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ  στο Ιράν και τη Βενεζουέλα, σημειώνει.
Η Ρωσία, η οποία μειώνει την παραγωγή πετρελαίου παράλληλα με τον ΟΠΕΚ, ανακοίνωσε επίσης ότι οι περικοπές στην παραγωγή θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, όταν  και θα γίνουν σαφέστερα τα επόμενα βήματα της Ουάσινγκτον για τη μείωση των εξαγωγών του Ιράν και της Βενεζουέλας.
Οι ΗΠΑ αυξάνουν απότομα τις δικές τους εξαγωγές πετρελαίου τους τελευταίους μήνες, επιβάλλοντας κυρώσεις στη Βενεζουέλα και το Ιράν για να μειώσουν τις αποστολές τους στις παγκόσμιες αγορές, παρατηρεί το Reuters.
Οι πολιτικές της Ουάσιγκτον εισήγαγαν ένα νέο καθεστώς αβεβαιότητας για τον ΟΠΕΚ καθώς προσπαθεί να προβλέψει την ισορροπία της παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης.
«Η εκτίμησή μου είναι ότι η δουλειά παραμένει μπροστά μας ...
Βλέπουμε ακόμα να δημιουργούντα αποθέματα ...
Πρέπει να παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα σίγουρα μέχρι τον Ιούνιο», δήλωσε ο  υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al Falih.
«Θέλουμε να παραμείνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την προσφορά και τη ζήτηση και να κάνουμε ό, τι πρέπει το δεύτερο εξάμηνο», δήλωσε ο Falih κατά η συνάντηση με ομολόγους του στο Αζερμπαϊτζάν.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης