Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στις τράπεζες τα βλέμματα και σε όσες δημοσιεύουν αποτελέσματα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στις τράπεζες τα βλέμματα και σε όσες δημοσιεύουν αποτελέσματα
ΑΓΟΡΑ: Διατηρείται το θετικό κλίμα στην αγορά με τις τράπεζες στο επίκεντρο, όπως άλλωστε συμβαίνει τις τελευταίες εβδομάδες. Πλην τραπεζών οι εταιρείες που δημοσιεύουν αποτελέσματα έχουν ένα ενδιαφέρον.

Ο γενικός δείκτης είναι πάνω από τις 720 μονάδες και αυτό είναι καλό αφού δημιουργεί κλίμα για περαιτέρω ανοδική κίνηση προς το στόχο των 750 μονάδων.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αν και είναι νωρίς ακόμα για τις περισσότερες εισηγμένες, θα διατηρήσουμε το ενδιαφέρον μας σε αυτές που θα δημοσιεύσουν καλή χρήση με καλές ταμειακές ροές και περιορισμένο δανεισμό.

ΕΧΑΕ: Μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα και δεν αναμένονται καλά λόγω χαμηλού τζίρου και φυσικά αποτίμησης του χρηματιστηρίου. Στο μέρισμα και την επιστροφή κεφαλαίου θα είναι στραμμένα τα βλέμματα.

MOTOR OIL: Ούτε τα δικά της αποτελέσματα θα είναι καλά αφού η ζημιά από τα αποθέματα και τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης θα βλάψουν την τελική γραμμή.
Όμως στο πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τα αποθέματα θα έχουν άλλη τάση.

ΔΕΗ: Ανοδικά κατά 2% η μετοχή με το ενδιαφέρον να παραμένει στην πώληση των λιγνιτικών και στις ειδήσεις που βγαίνουν από το συγκεκριμένο μέτωπο.

Όπως ενημέρωσε η επιχείρηση έξι εταιρείες υπέβαλαν ενδιαφέρον. Από ελληνικής πλευράς έχουμε ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Μυτιληναίο. Το αυξημένο ενδιαφέρον ωθεί την τιμή της μετοχής σε υψηλότερα επίπεδα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή άνοδος για Πειραιώς και Εθνική και λίγο μικρότερη για Eurobank. Η Alpha Bank έχει τη μικρότερη άνοδο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ανάρπαστα έγιναν τα 329 χιλ. τεμάχια που εκποιήθηκαν λίγο πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Έγιναν σε τιμές από 1,5620 ευρώ έως 1,5720 ευρώ.

Η μετοχή κάνει πράξη στα 1,5980 ευρώ με άνοδο 1% και όγκο πάνω από 50 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 282 εκατ. ευρώ. Τα κομμάτια που εκποιήθηκαν άνηκαν στον κ.Σαραντόπουλο.

ΙΑΣΩ: Το ταμπλό δείχνει κίνηση και θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις. Αν υπάρξει προσφορά στην αγορά ακούγεται τίμημα από 1,50 ευρώ και πάνω. Στα 1,3650 ευρώ εμ άνοδο 2,63% και όγκο πάνω από 65 χιλ. τεμάχια.

MERMEREN: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα και εξίσου εντυπωσιακές οι ταμειακές ροές. Υπολογίστε στα ταμειακά διαθέσιμα άλλα 5 εκατ. ευρώ που έχουν επενδυθεί σε προθεσμιακές.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Τα αποτελέσματα της Mermeren δείχνουν μία εικόνα για τον κλάδο. Αναμένουμε και εδώ εξαιρετικά αποτελέσματα. Η μετοχή είναι στα 4,80 ευρώ με αποτίμηση 137 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως στο εννεάμηνο η διοίκηση είχε ενημερώσει πως τα κέρδη προ φόρων είχαν ενισχυθεί 41,64% και είχαν διαμορφωθεί στα 17,2 εκατ. ευρώ.

ΠΑΝΓΑΙΑ: Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bankingnews η Εθνική πουλάει και μένει να δούμε αν θα υπάρξει άλλη μία φυγή από το ΧΑ. Δεν είναι και λίγες οι εταιρείες που έχουν μαζευτεί στην έξοδο.

FOURLIS: Αύριο 19/3 τα δικά του αποτελέσματα με τις μέρες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για EBITDA 44 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 5,6%. Το ενδιαφέρον σύμφωνα με τη Eurobank επικεντρώνεται στις προοπτικές του 2019 καθώς και στην ΑΕΕΑΠ.

CENTRIC: Αρκετή απόσταση ο αγοραστής από των πωλητή με τη μετοχή να έχει κάνει πράξη στα 0,1635 ευρώ με όγκο 9 χιλ. τεμάχια και να ενισχύεται κατά 2,83%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης